H «έξυπνη πόλη» απ’ το φανάρι πιάνεται: Πώς ένα STOP στην Σούδα… πάει να καταργήσει τον ΚΟΚ | Photo

h-έξυπνη-πόλη-απ-το-φανάρι-πιάνεται-1458234

Όσοι οδηγούν γνωρίζουν ότι στη διασταύρωση ο φωτεινός σηματοδότης υπερτερεί του STOP και ο αστυνομικός υπερτερεί όλων. Όχι όμως στην Σούδα εκεί που οι υπεύθυνοι του Δήμου Χανίων έχουν φροντίσει με έναν εντελώς καινοτόμο τρόπο, το σήμα STOP να επισκιάζει το φανάρι… κυριολεκτικά!

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που τράβηξε αναγνώστης του zarpanews.gr, το STOP, έχει τοποθετηθεί στην πιο λάθος δυνατή θέση! Και πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά και ακριβώς μπροστά από τον φανάρι, το οποίο καλύπτει.

Αποτέλεσμα, οι διερχόμενοι οδηγοί να μην μπορούν να δουν το φανάρι, αν είναι πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, ειδικά αν έχουν πλησιάσει αρκετά και δεν έχουν ορατότητα στο πάνω φανάρι.

Καλά και αναγκαία λοιπόν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι εφαρμογές και οι «έξυπνες πόλεις» όμως ας φροντίσουμε πρώτα απ’ όλα για τα πολύ βασικά, τα οποία φαίνεται πως δεν είναι αυτονόητα…

zarpanews.gr

One thought on “H «έξυπνη πόλη» απ’ το φανάρι πιάνεται: Πώς ένα STOP στην Σούδα… πάει να καταργήσει τον ΚΟΚ | Photo

  1. Ο/Η Αυτά τραβάμε μόλις μαζετουν όλοι οι Αινσταιν στην ….εξουσία ! Παντερμη Κρήτη ! Εδά κατάλαβα γιάντα φοράμε τα μαύρα πουκάμισα ! λέει:

    Επειδή ζούμε σε αφρικανική χώρα αυτό αν δεν ήταν εγκληματικό θα ήταν κωμικό ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να καταργηθεί ένα από τα δυο αφού δεν είναι νόμιμο, δεν υπάρχει ( και δικαίως ) στον ΚΟΚ και είναι και κίνδυνος για την ζωή και των οδηγών και των πεζών. Ο λόγος που δημιουργεί σύγχυση ειναι ότι στην ουσία τα δυο σήματα αντιμαχωντε το ένα το άλλο. Επειδή λοιπόν κονταροχτυπιούνται ας ονομάσουμε το σημείο « το κονταροχτύπημα « μέχρι να ξεσουρώσουν οι τοπικοί άρχοντες, η τροχαία και η αστυνομία και αφαιρέσουν το ένα από τα δυο ! Βέβαια η αίτηση στομδημαρχο πρώτα και αν δεν γίνει αποκλεισμός του σημείου από τους ντόπιους που κινδυνεύουν περισσότερο μέχρι να γίνει η αφαίρεση ενός από τα δυο σήματα ( λογικά του ΣΤΟΠ ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook