XANIA

H Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κισάμου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ

Την στήριξή της Ένωσης Γονέων και και Κηδεμόνων Κισάμου έχουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ της περιοχής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση:

Μετά τον σεισμό του 2019 το ΕΠΑΛ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, εν αναμονή του νέου σχολικού κτιρίου, μετεγκαταστάθηκε προσωρινά σε αίθουσες προκάτ, σε χώρο δίπλας στη θάλασσα. Από την αρχή η σχολική κοινότητα είχε επισημάνει την αναγκαιότητα περισσότερων αιθουσών αλλά και την πρόβλεψη αιθουσών για εργαστήρια, τα οποία είναι αναγκαία για ένα Επαγγελματικό Λύκειο.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να έχουμε ένα σχολείο με αίθουσες που δεν επαρκούν, με αύλειο χώρο γύρω στα 40τ.μ., που δεν επαρκεί όχι απλά για τον προαυλισμό 160 μαθητών, αλλά ούτε για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, για το οποίο η έλλειψη αναγκαίων υποδομών είναι παντελής. Την ίδια στιγμή, γύρω από το σχολείο έχει στηθεί ένα εργοτάξιο για την εγκατάσταση (μεταλλική) των αναγκαίων εργαστηρίων, το οποίο σταμάτησε τον Γενάρη του 2023.

Τα λίγα εργαστήρια που λειτουργούν στις υφιστάμενες αίθουσες, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γονείς, είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ ο εργαστηριακός εξοπλισμός βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, σκεπασμένος με μουσαμάδες και εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα και την θαλασσινή αλμύρα.

Παράλληλα, η περίφραξη του σχολείου είναι ακατάλληλη και τα αναγκαία σκίαστρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τα καιρικά φαινόμενα είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Συνολικά, η εικόνα του σχολείου είναι κυριολεκτικά εικόνα γιαπιού.

Είναι επίσης εξοργιστικό ότι, για την οριστική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης των σχολείων που κρίθηκαν ακατάλληλα από τον σεισμό του 2019, δηλαδή την ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου, δεν έχουμε εδώ και 4 χρόνια καμία δέσμευση και κανένα χρονοδιάγραμμα. 

Η υπομονή μας πλέον έχει στερέψει και δε μας επιτρέπεται να σωπαίνουμε. Δε γίνεται άλλο να περιμένουμε την επόμενη «κακιά στιγμή», που με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει. Δεν αντέχουμε άλλο να γινόμαστε αποδέκτες του πινγκ πονγκ των ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων. Δε θα ανεχτούμε άλλο να μπαίνει η ζωή μας και η ζωή των παιδιών στη ζυγαριά κόστους-οφέλους. 

Διεκδικούμε:

  • ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
  • ΥΠΟΣΤΕΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΎ ΚΤΙΡΙΟΥ

Απαιτούμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες αρχές, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο να απαντήσουν με σαφές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα στα αιτήματα και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κισσάμου.

View Comments

  • Ας προσέχατε τι ψηφίζατε ή αλλιώς, προσέξτε τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές (βουλευτικές ή τοπικές). Επίσης εσείς δεν είστε στην Κρήτη που όταν έρχεται κανένας φοιτητής να νοικιάσει, του ζητάτε ενοίκιο Ελβετίας? Τόσο συμπαράσταση στην προώθηση της παιδείας? Τι περιμένετε τώρα?

Recent Posts

Ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή 19 Απριλίου

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή…

6 ώρες ago

Τι λένε τα ζώδια για την Παρασκευή 19 Απριλίου

Ο Ήλιος σήμερα κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Ταύρου εγκαινιάζοντας μία περίοδο όπου…

7 ώρες ago

Φρίκη σε σχολείο του Ηρακλείου: «Παίξε του, πάτησε τον» – Μαθητές παρακολουθούν τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή γυμνασίου | Video

Η αγριότητα με την οποία ανήλικος χτυπά μαθητή της δευτέρας γυμνασίου, σε σχολικό συγκρότημα της…

7 ώρες ago

Σε ποια περιοχή της Κρήτης η βενζινη ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο

Την ανηφόρα συνεχίζει να τραβά η τιμή της βενζίνης από τις αρχές του έτους ενώ…

7 ώρες ago

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Τζόκερ σήμερα Πέμπτη 18/4/2024. Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης για 4.500.000…

7 ώρες ago

«Μόνη της χτύπησε», λέει ο 60χρονος που καταδικάστηκε για την επίθεση με σταυρό στη νύφη του την ώρα της κηδείας

«Δεν την χτύπησα εγώ, αυτή από την βιασύνη της σκόνταψε κι έπεσε και μέσα», ισχυρίζεται…

7 ώρες ago