H ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων γίνεται ταινία | Video

h-ιστορία-των-33-χιλιανών-μεταλλωρύχων-γ-270958

Τον Αύγουστο του 2010 μία ομάδα 33 μεταλλωρύχων θάφτηκε σε βάθος 700 μέτρων στο ορυχείο του Σαν Χοσέ, στη Χιλή. Άπαντες θεώρησαν ότι είναι νεκροί και πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διασωθούν. Ως εκ θαύματος, 17 ημέρες μετά, η άκρη ενός τρυπανιού της ομάδας διάσωσης, η οποία εξακολουθούσε να επιχειρεί παρά τις εκτιμήσεις, ανέσυρε στην επιφάνεια ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο αναγραφόταν το εξής μήνυμα: «Είμαστε όλοι καλά στο καταφύγιο, και οι 33»!

Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές για το 2010. Οι μεταλλωρύχοι κατάφεραν να επιζήσουν για εφτά ακόμη εβδομάδες, λαμβάνοντας προμήθειες από τα συνεργεία διάσωσης, τα οποία επιχειρούσαν με εντατικούς ρυθμούς να τους ξεθάψουν. Όταν κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν οι 33 άνθρωποι, το θέμα μεταδόθηκε σε παγκόσμιο δίκτυο και προκάλεσε εντονότατα συναισθήματα σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη.

Το μεγάλο αυτό γεγονός προσέλκυσε τη βιομηχανία του κινηματογράφου, η οποία αποφάσισε να γυρίσει ταινία, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Κυκλοφόρησε ήδη το τρέιλερ, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε, παίρνοντας μία πρώτη γεύση όσων συνέβησαν και αποτυπώνονται με χαρακτηριστικό τρόπο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook