H ΕΛΜΕ Χανίων στηρίζει την επανέναρξη των αλβανικών μαθημάτων στο 1ο Γυμνάσιο

h-ελμε-χανίων-στηρίζει-την-επανέναρξη-τ-625621

Η ΕΛΜΕ Χανίων, είχε εκφράσει από την αρχή την στήριξη της για την διεξαγωγή των μαθημάτων Αλβανικής γλώσσας.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ σχετικά με την επανέναρξη των μαθημάτων στις 11 Φεβρουαρίου, αναφέρονται τα εξής:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου (Χρυσοπηγής) που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να γίνουν τα μαθήματα Αλβανικών για παιδιά μεταναστών 2ης και 3ης γενιάς στο σχολείο τους. Αυτοί οι συνάδελφοί μας έκαναν όλες τις προηγούμενες μέρες μια τιτάνια προσπάθεια να αποτρέψουν τις καθοδηγούμενες καταλήψεις με στόχο την ακύρωση των μαθημάτων και να πείσουν τους μαθητές για την ανάγκη να γίνουν τα μαθήματα στο σχολείο υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο μορφωτικό δικαίωμα της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας στα παιδιά των μεταναστών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων επίσης χαιρετίζει την απόφαση των μαθητών και μαθητριών που μετά από Γενική Συνέλευση και δημοκρατικές διαδικασίες τάχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του να γίνουν τα μαθήματα Αλβανικών στο σχολείο.

Έπειτα από αυτή την καθαρή δημοκρατική νίκη στην οποία συνέβαλαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι μαθητές του ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η σχολική κοινότητα, για να διατυπώσει το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση των αιθουσών του σχολείου για τη διδασκαλία της Αλβανικής γλώσσας.

2η Απόφαση:

Επαναβεβαιώνει την απόφασή του για την άμεση επανέναρξη των μαθημάτων την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 6μ.μ. και καλούμε όλους τους Χανιώτες στη μεγάλη γιορτή υποδοχής των παιδιών με αλβανική καταγωγή την Κυριακή στις 5:30μ.μ. μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χρυσοπηγή».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook