Γυρίσματα στους -40 βαθμούς Κελσίου: Η ταινία που «νίκησε» το πολικό ψύχος

γυρίσματα-στους-40-βαθμούς-κελσίου-η-τα-1364574

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που επιλέγουν να περάσουν το βράδυ τους στη ζεστασιά του σπιτιού τους, απολαμβάνοντας μια ταινία με κεντρικό της θέμα το «πολικό ψύχος».

Μία τέτοια ταινία είναι και το «The Revenant», το οποίο είναι διαθέσιμο και στο Netflix, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μια ταινία, στην οποία ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπισε πολλές κακουχίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά στο τέλος επιβραβεύτηκε από την Ακαδημία, κερδίζοντας το χρυσό αγαλματίδιο που κυνηγούσε για χρόνια.

Η βουτιά του Ντι Κάπριο στα παγωμένα νερά του ποταμού, αλλά και η επιβίωσή το βράδυ μέσα στο κρύο ήταν μερικές από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει on camera. Κι αυτό γιατί ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αλεχάντρο Ινιάριτου, ήθελε απόλυτη αληθοφάνεια στις σκηνές.

Μάλιστα, κάποια στιγμή το καστ χρειάστηκε να δουλέψει στους -40 βαθμούς Κελσίου κάπου έξω από την πόλη Κάλγκαρι, στην καναδική επαρχία της Αλμπέρτας. Όπως είχε πει ο ίδιος ο Ντι Κάπριο σε συνέντευξή του λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων, «δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε τα μάτια μας από το κρύο.

Επίσης, τα δάχτυλά μας στα χέρια και τα πόδια είχαν κολλήσει, ενώ πάγωσε και ο εξοπλισμός των κάμεραμαν. Κοίταξα τον Αλεχάντρο (σ.σ. τον σκηνοθέτη) και του φώναξα «τι ακριβώς κάνουμε εδώ;» . Ήμουν οκ με τον ρεαλισμό της ταινίας, αλλά σε αυτό το σημείο που είχαμε φτάσει, δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε τίποτα».

Το συγκεκριμένο γύρισμα κράτησε για περίπου μία ώρα, προτού οι ηθοποιοί και τα μέλη της παραγωγής τυλιχτούν με κουβέρτες και μπουν μέσα σε κάποιο ζεστό χώρο. Αυτό είναι ίσως και το πιο παγωμένο γύρισμα ταινίας που έχει γίνει ποτέ στο Χόλιγουντ.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook