Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: «Με κατεδάφισε» – Tι είπε στην απολογία του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος

γυναικοκτονία-στο-ρέθυμνο-με-κατεδά-1497192

Πώς περιέγραψε την σκηνή του φονικού – Όπως φέρεται να υποστήριξε ο δράστης, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022, ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της νέας γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο που συγκλονίζει την Κρήτη.

Για λόγους ασφαλείας, ο 60χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από το υπόγειο του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Όπως ισχυρίστηκε, χθες το πρωί υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα, με αποτέλεσμα το θύμα να του επιτεθεί λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη.

Στην συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στην συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιό του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ο 60χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, κατά την διάρκεια της κράτησης του αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ η κηδεία του θύματος θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου.

Το χρονικό

Έσφαξε τη γυναίκα του μετά από καβγά. Το νέο τραγικό περιστατικό γυναικοκτονίας συγκλονίζει από το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, το πανελλήνιο και συνέβη στο χωριό Άνω Μαλάκι του δήμου Ρεθύμνου.  Καθ’ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος ένας 60χρονος, που ομολόγησε την πράξη του. Το θύμα, η 56χρονη σύζυγός του, που δέχτηκε τη θανατηφόρα μαχαιριά στον λαιμό, στη διάρκεια του καβγά που είχαν γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, στον χώρο της κουζίνας. Μάλιστα, ο  καθ’ ομολογίαν δράστης άρπαξε ένα χασαπομάχαιρο και στην κυριολεξία έσφαξε τη γυναίκα του, που μέσα σε λίμνη αίματος την εντόπισε αργότερα ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας!

Ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει αυτό που έγινε στο σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, έζησε στιγμές μεγάλης χαράς, παντρεύοντας τον έναν από τους τρεις γιους. Εκτός από τους τρεις γιους, η οικογένεια έχει και μία κόρη που βρίσκεται και εργάζεται στη Σαουδική Αραβία, όπως είπαν κάτοικοι του χωριού, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τραγωδία αυτή, αλλά και τη μεγάλη τους έκπληξη, καθώς κανείς δε γνώριζε τι συνέβαινε πίσω από την κλειστή πόρτα της άτυχης Γεωργίας. Έτσι λεγόταν το θύμα του φονικού και γνωστή κομμώτρια στο Ρέθυμνο, ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία.

Χαρακτηριστική εικόνα, το κόκκινο τριαντάφυλλο έξω από την πόρτα του κομμωτηρίου της Γεωργίας.

Από το γλέντι στο δράμα

Όλη η κοινωνία του Ρεθύμνου συζητούσε αυτό το γεγονός. Το ζευγάρι δεν είχε δώσει αφορμές και δεν είχε ποτέ απασχολήσει την κοινωνία ή τις Αρχές με καβγάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, η Γεωργία ήταν ένας ευχάριστος και κοινωνικός άνθρωπος, και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Δεν πέρασαν καλά-καλά 15 μέρες που το ανδρόγυνο πάντρεψε τον έναν γιο, με τη χαρά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να επισκιάζεται από τη λύπη και μάλιστα από μια τόσο δυσάρεστη εξέλιξη για την ίδια οικογένεια.

Σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή – «Αστακός» το σπίτι της τραγωδίας

Στο μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν το σπίτι του συμβάντος. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης, αναμένεται να διενεργήσει σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου τη νεκροψία-νεκροτομή.

Βρήκαν τον θάνατο από το χέρι του συντρόφου τους

Το τραγικό περιστατικό στο Ρέθυμνο ήρθε να ανασύρει μνήμες από πρόσφατες τραγωδίες στην Κρήτη, όπου τα θύματα, όλα γυναίκες, βρήκαν τον θάνατο από το χέρι του συντρόφου τους.

Ήταν Ιανουάριος του 2021, όταν μία 54χρονη γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, δολοφονείται με μαχαίρι από τον 48χρονο σύντροφό της, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί, στα Μεσκλά του δήμου Πλατανιά. Μετά το έγκλημα, ο δράστης διαφεύγει από το σημείο με αυτοκίνητο. Τελικά, ο γυναικοκτόνος εντοπίζεται λίγες ημέρες μετά στα Ληνοπεράματα Ηρακλείου. Ο δράστης εμφανίζεται μετανιωμένος, ενώ στην απολογία του υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το θύμα είχαν καταναλώσει νωρίτερα πολύ αλκοόλ. Στη συνέχεια κρίνεται προφυλακιστέος.

Δυστυχώς, η δολοφονία της 54χρονης δεν ήταν η μόνη γυναικοκτονία που έλαβε χώρα μέσα το 2021 στην Κρήτη: Τον Αύγουστο, ένας 49χρονος Κρητικός δολοφονεί εν ψυχρώ μια 47χρονη γυναίκα, στο Πάνορμο Ρεθύμνου. Ο δράστης σημάδεψε και πυροβόλησε την αδικοχαμένη Σταυρούλα πισώπλατα, την ώρα που εκείνη βρισκόταν μέσα στην επιχείρηση που διατηρούσε σε πολύ κοντινή απόσταση από την επιχείρηση τού θύτη.

Από τα σκάγια τραυματίστηκε ένας νεαρός τουρίστας από την Αυστρία, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα. Μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 49χρονος φεύγει με το αυτοκίνητό του από το σημείο και πηγαίνει σε κοντινό χωριό, όπου στρέφει το όπλο προς το κεφάλι του και πατάει τη σκανδάλη. Περίπου δύο εβδομάδες μετά κι ενώ νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφήνει την τελευταία του πνοή.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2021, ένας 54χρονος Κρητικός σφάζει την πρώην γυναίκα του, σε ξενοδοχείο, στον Περιστερά της Ιεράπετρας. Η 48χρονη Νεκταρία, μητέρα των 4 παιδιών του δράστη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον 54χρονο, ο οποίος ωστόσο την προφταίνει και της καταφέρει απανωτές μαχαιριές, αφαιρώντας της τη ζωή με φρικτό τρόπο. Κατόπιν, ο 54χρονος μεταβαίνει σε απόκρημνη παραθαλάσσια περιοχή, όπου απειλεί να αυτοκτονήσει. Εντούτοις, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, παραδίδεται στις Αρχές.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook