Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου» λέει ο 55χρονος

γυναικοκτονία-στην-καβάλα-δεν-ήθελα-1439533

Την Κυριακή 8 Μαΐου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην Άιντα, που το απόγευμα της Πέμπτης δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγό της μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Η κηδεία της 43χρονης θα τελεστεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας της τον Αμυγδαλεώνα, ενώ το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου αναμένεται να απολογηθεί ο 55χρονος ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, νοσηλεύεται με τραύματα στα χέρια και στον λαιμό, καθώς μετά την αποτρόπαια πράξη του προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Μου είπε ότι θα ζητούσε διαζύγιο»

«Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πίσω άλλη μία φορά να μην φύγει. Μου είπε: «θα ζητήσω διαζύγιο»», φέρεται να είπε σύμφωνα με τον Alpha, ο 55χρονος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο.

«Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου»

«Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω», πρόσθεσε.

Τίποτα δεν προμήνυε ότι κάτι δεν πάει καλά

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 55χρονο που στραγγάλισε την 43χρονη σύζυγό του και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του, ήταν η υπάλληλος του φαρμακείου που πήγε να του παραδώσει τα εφεδρικά κλειδιά, όπως της είχε ζήτησε.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν ακούστηκε ο παραμικρός θόρυβος που να προμήνυε ότι κάτι δεν πάει καλά και τα ανεβασμένα στόρια του μαγαζιού ήταν το στοιχείο εκείνο που την έκανε να ανησυχήσει.

Η υπάλληλος μιλώντας στο Star είπε μεταξύ άλλων ότι «ο δράστης φαινόταν ταραγμένος, όμως ποτέ δεν περίμενα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο». «Και όταν βγήκε ήταν λίγο ταραγμένος, αλλά εντάξει ήταν γενικώς υπερκινητικός δεν θεώρησα… Δεν είδα την Άιντα πίσω από τον γκισέ στον πάγκο. Λέω εντάξει, θα είναι μέσα στην κουζίνα ή μέσα στο δωμάτιο», είπε η υπάλληλος του φαρμακείου.

«Δεν ακούστηκε τίποτα, απολύτως τίποτα. Τα στόρια που δεν ανέβηκαν ποτέ ήταν η αιτία να ανησυχήσω… Πήρα τη μητέρα της και θεώρησα ότι πρέπει να καλέσω την αστυνομία, γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά. Γιατί έβλεπα και τα δύο αμάξια παρκαρισμένα απ΄έξω, κλειστά τα πάντα και δεν είχε συμβεί ποτέ αυτό. Δεν είχα εγώ τα δεύτερα κλειδιά για να μπω μέσα. Κι ευτυχώς που δεν τα είχα. Ίσως τα ζήτησε για να μην δω εγώ όλο αυτό ή να μην μπορέσω εγώ να μπω μέσα», πρόσθεσε.

«Ο δράστης μου ζήτησε τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου»

«Συνεργαζόμασταν τα τελευταία τρία χρόνια με την 43χρονη. Όταν ερχόταν εκεί ο δράστης, δεν συνέβαινε κάτι. Η ίδια μου είχε πει το Σάββατο ότι δεν είναι καλά, ότι ήθελε να χωρίσει. Θεωρώ υπήρχε κτητικότητα, ζήλια. Της είχα πει ότι κανένα πρόβλημα εάν χωρίσεις απλά να υπάρχει συνεννόηση με τα παιδιά», ανέφερε ακόμα η υπάλληλος.

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε, έκλεισε τα στόρια και δεν ξανάνοιξε», δήλωσε η υπάλληλος αναφορικά με την ημέρα της δολοφονίας της 43χρονης, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος αλλά ήταν πάντα έτσι. Μου έστειλε ένα μήνυμα από το κινητό της ότι “είμαστε καλά μην ανησυχείς” για να μην κινητοποιηθώ. Μετά κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του και έτσι πήραμε την αστυνομία».

«Θα προτιμούσα να την αφήσει ήσυχη και να αυτοκτονήσει αυτός εάν ήθελε πρώτα. Υπάρχει ατιμωρησία και γίνονται όλα αυτά», κατέληξε.

«Τη σκότωσα γιατί με προσέβαλε»

Ο δράστης νοσηλεύται εκτός κινδύνου φρουρούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ισχυρίζεται ότι σκότωσε τη γυναίκα του γιατί τον προσέβαλε. Αν και ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε υπάρξει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία μεταξύ του ζευγαριού, η παθολογική ζήλια του δράστη σε βάρος της φαρμακοποιού ήταν μια διαρκής αιτία έντονων καυγάδων μεταξύ τους.

Κατερινόπουλος: «Προμελετημένο το έγκλημα»

Ο συζυγοκτόνος αποφάσισε να σκοτώσει τη 43χρονη σύζυγό του στραγγαλίζοντας την στο φαρμακείο όπου εργαζόταν και βοηθούσε τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ταξίαρχο εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλο, το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

«Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος κυριαρχείται από παθολογική ζήλια. Προμελέτησε και σχεδίασε το έγκλημα. Δεν ήταν εν βρασμώ ψυχής. Ήξερε πως υπάρχουν κάμερες στο φαρμακείο. Ο τραυματισμός του ήταν σικέ για να έχει ελαφρυντικό στο δικαστήριο. Ένα καλομελετημένο σχέδιο για να αποτελειώσει τη μητέρα ανήλικων παιδιών», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star.

Aμετανόητος ο δράστης

Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ1, ο δράστης φαίνεται πως δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα που διέπραξε, όπως ανέφερε η υπάλληλος του φαρμακείου που διατηρούσε η 43χρονη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η υπάλληλος αναζητούσε την άτυχη 43χρονη για ώρες, καθώς την καλούσε στο κινητό τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε.

Το SMS για να κρύψει το έγκλημα

Τότε, δέχτηκε ένα SMS που έγραφε «είμαι καλά, είμαστε μαζί με τον σύζυγό μου στον μηχανικό. Ψάχνουμε σπίτι. Μην ανησυχείς», σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα την προβλημάτισε, τόσο γιατί η 43χρονη δεν έγραφε με αυτό τον τρόπο, όσο και γιατί επικοινωνούσαν με γραπτά μηνύματα σε εφαρμογή κινητού και όχι μέσω SMS. Αφού πέρασε λοιπόν, αρκετές ώρες μαζί με συγγενείς της 43χρονης, αποφάσισαν να καλέσουν την Αστυνομία, όπου στη συνέχεια βρήκαν νεκρή την φαρμακοποιό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το kavalanews.gr, κάμερα ασφαλείας του φαρμακείου της 43χρονης φέρεται να έχει καταγράψει τη στιγμή της δολοφονίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Καβάλας έχει στα χέρια της το οπτικό υλικό, με σκοπό να εμπλουτίσει τον φάκελο με τα στοιχεία για τη δολοφονία.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του kavalapost.gr, η νεκροψία-νεκροτομή «έδειξε» ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια με αίτιο θανάτου τον στραγγαλισμό, καθώς εκτός από τα σημάδια που βρέθηκαν στον λαιμό της 43χρονης, διαπιστώθηκε και κάταγμα του υοειδούς οστού.

Ο 55χρονος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, καθώς μετά το φονικό προσπάθησε να κάνει κακό στον εαυτό του με αιχμηρό αντικείμενο, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

«Τη ζήλευε παράφορα»

Παράλληλα, πληροφορίες από την οικογένειας της 43χρονης αναφέρουν ότι η φαρμακοποιός είχε ζητήσει από τον σύζυγό της να χωρίσουν. «Μαλώνανε, αυτή ήθελε να φύγει από αυτόν. Ήθελε να τον χωρίσει και αυτός την τιμώρησε για αυτή την πρωτοβουλία. Εκεί μαζί πήγανε (στο φαρμακείο)… δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους…», είπε στο Mega ο θείος της 43χρονης γυναίκας και πρόσθεσε: «Ο αδερφός μου με πήρε τηλέφωνο και κατεβήκαμε στο αμάξι μου και πήγαμε εκεί στο φαρμακείο. Λέει δεν νιώθω καλά πάμε λίγο, αυτοί μαζί είναι. Να μην συμβεί κάτι. Πήγαμε ήταν αργά πια».

«Εμείς οι δύο θα φύγουμε στον άλλο κόσμο»

Φίλη της 43χρονης δήλωσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι o 55χρονος συζυγοκτόνος έστειλε μήνυμα στον αδερφό της, λέγοντας ότι εκείνος και η αδερφή του θα φύγουν μαζί για τον άλλο κόσμο. «Εμείς οι δύο θα φύγουμε στον άλλο κόσμο», φέρεται να του έγραψε. «Λέγανε πως τη ζήλευε, πως την ήλεγχε, στην καφετέρια έπαιρνε τηλέφωνο. Ήταν πολύ όμορφη και τη ζήλευε πάρα πολύ» ανέφερε φίλη του θύματος.

Βραβευμένος αθλητής ο 55χρονος

Σύμφωνα μάλιστα με το proininews.gr, ο 55χρονος ήταν βραβευμένος αθλητής του στίβου. Συγκεκριμένα, τοπικός σύλλογος στο χωριό Πηγές Νέστου- Καβάλας είχε βραβεύσει τον δράστη το 2018, καθώς ήταν δεύτερος πανελληνιονίκης/βετεράνος στα 400 μέτρα με εμπόδια.

realnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook