Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας

γυναικοκτονία-στη-ρόδο-το-σημείωμα-πο-1288400

«Δεν έχει νόημα η ΖΩΗ ΜΟΥ χωρίς τη μικρή μου», έγραψε ο γυναικοκτόνος και αυτόχειρας στο σημείωμα που άφησε πίσω του προτού αυτοκτονήσει. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μόσχας, στην περιοχή του Ροδινιού Ρόδου, όταν η 32χρονη εκπαιδευτικός επιχειρούσε να βγει από το αυτοκίνητό της.

Λίγο παραπέρα και συγκεκριμένα περίπου 50 μέτρα μακριά, βρισκόταν ο πρώην σύντροφος της, μέσα σε ένα αυτοκίνητο και την παρακολουθούσε, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε μαζί του ακόμη ένα άτομο. Μόλις είδε την εκπαιδευτικό, ο 40χρονος την πλησίασε, έβγαλε μία κυνηγετική καραμπίνα που είχε μαζί του και την πυροβόλησε δύο φορές στη καρδιά. Ύστερα τράπηκε σε φυγή και πήγε σπίτι του, στο συνοικισμό Θεοτόκος, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του, με το ίδιο όπλο.

Απέραντη θλίψη επικρατεί στο νησί της Ρόδου, ενώ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha προβλήθηκε ένα απόσπασμα από εκπομπή του 2019 με την 32χρονη.

Η κοπέλα μιλούσε τότε στην κάμερα από την Ικαρία, όπου είχε ταξιδέψει κι έκανε διακοπές. «Άγχος, ρολόι και ταλαιπωρία δεν χωρούν στην Ικαρία. Τέλειο το νερό, δροσερό, δεν καταλαβαίνεις κάποια διαφορά στη γεύση», έλεγε τότε, αναφερόμενη στο «αθάνατο νερό της Ικαρίας», όπως συνηθίζουν να το λένε οι ντόπιοι.

Νέες φρικτές αποκαλύψεις – «Θέλω να μείνει μακριά μου» 

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της 32χρονης αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τι συνέβη όταν η κόρη της χώρισε τον δολοφόνο της.

Η αδελφή του άνδρα προσπαθούσε να τον συνετίσει. «Τι κάνεις; Η Ντόρα είναι ελεύθερος άνθρωπος. Θέλει τον χώρο της», του είχε πει.

«Δεν θα κινηθώ νομικά. Το μόνο που θέλω είναι να μείνει μακριά μου. Να μην βρεθεί μπροστά μου. Θα χρειαστεί βοήθεια ψυχολόγου γιατί δεν είναι καλά», είχε πει το θύμα στην αδελφή του θύτη όταν τον χώρισε.

Εν τω μεταξύ, η ξαδέλφη της θανούσας αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως ο δράστης νοικιάσει αυτοκίνητο και παρακολουθούσε τη Δώρα προτού τη δολοφονήσει. Η ίδια δηλώσει σοκαρισμένη από τη δολοφονία σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος πήρε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου για το τίποτα. Δεν την παρακάλεσε να τα ξαναβρούν. Ένας άνθρωπος που αγαπάει, παρακαλάει».

Όπως είπε η Μαρία, η Δώρα ήταν μαζί με τον δράστη για 8 μήνες, ωστόσο τους 6 πρώτους μήνες δεν είχε δείξει σημάδια χειριστικής ή βίαιης συμπεριφοράς.

«Στους 6 μήνες δεν είχε δείξει τίποτα, αλλά βρίσκονταν λίγο γιατί ήταν η καραντίνα και η Δώρα διάβαζε για το μεταπτυχιακό. Από το καλοκαίρι που τελείωσε με τις σπουδές της, άρχισαν να βρίσκονται πιο πολύ και αποφάσισαν να συγκατοικήσουν. Νοίκιασαν ένα σπίτι, το έφτιαξαν, η Δώρα ήταν χαρούμενη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πρόσθεσε ότι τα πρώτα μικρά σημάδια φάνηκαν, όταν έμειναν μαζί, αλλά δεν ήταν ποτέ βίαιος. «Της έλεγε μη δεις τηλεόραση μόνη σου. Έλα να κοιμόμαστε μαζί. Οπότε η Δώρα σκεφτόταν ότι απλώς θέλει να κοιμούνται μαζί, επειδή μόλις είχαν συγκατοικήσει», υπογράμμισε. Η ξαδέρφη του θύματος δήλωσε ότι η Δώρα δεν ήξερε ότι είχε προβλήματα με τις προηγούμενες σχέσεις του. «Ακόμα και να είχε σπρώξει κοπέλα και να το ήξερε, δε θα ήταν μαζί του», σημείωσε.

Μετά τον χωρισμό τους, η Μαρία ανέφερε ότι τους φάνηκε ύποπτο που δεν την ενοχλούσε, δεν της έστελνε μηνύματα και ότι το θύμα ένιωθε ανακούφιση.

Τέλος, αποκάλυψε ότι λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, η μητέρα της Δώρας της είχε πει ότι ο δράστης είχε νοικιάσει αυτοκίνητο και την παρακολουθούσε. «Η Ντόρα δεν τον φοβήθηκε ποτέ. Αυτό ήταν το πρόβλημα», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook