Γυναίκα καταδίωξε τους κλέφτες του αυτοκινήτου της και τους «κλείδωσε» μέσα

γυναίκα-καταδίωξε-τους-κλέφτες-του-αυ-1322433

Ολύμπια ψυχραιμία επέδειξε η ιδιοκτήτρια ενός αυτοκινήτου, αξιοποιώντας την τεχνολογία και κλειδώνοντας τους επίδοξους κλέφτες μέσα στο όχημα.

Θύμα κλοπής παρολίγον να πέσει μια νεαρή γυναίκα, η οποία λίγο έλειψε να «χάσει» το αυτοκίνητό της μπροστά στα μάτια της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ιδιοκτήτρια του smart έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της το οποίο την ενημέρωνε ότι το αυτοκίνητό της είχε πέσει θύμα κλοπής.

Η νεαρή γυναίκα δεν έχασε χρόνο, στέλνοντας εντολή μέσω του κινητού της στο προηγμένο αντικλεπτικό σύστημα ώστε να σβήσει και να «κλειδώσει» ο κινητήρας.

Στη συνέχεια αναζήτησε το αυτοκίνητό της το οποίο είδε να απομακρύνεται από το σημείο στο οποίο το είχε σταθμεύσει. Με τη βοήθεια μιας άλλης οδηγού ξεκίνησε να το καταδιώκει, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω το smart ακινητοποιήθηκε αναγκάζοντας του επίδοξους ληστές να τραπούν σε φυγή.

Δρώντας με ολύμπια ψυχραιμία, η ιδιοκτήτρια του smart κατάφερε να σώσει το αυτοκίνητό της και να αποτρέψει έστω και την τελευταία μια βέβαιη κλοπή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου βασικών λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως το κλείδωμα των θυρών και η αδρανοποίηση του κινητήρα, ενώ εξασφαλίζουν και τη δυνατότητα γεωεντοπισμού του οχήματος σε περίπτωση που αυτό τελικά κλαπεί.

Κρίσιμο, πάντως, για την ευτυχή κατάληξη της συγκεκριμένης ιστορίας ήταν και η λειτουργία που ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον ιδιοκτήτη του οχήματος για την παραβίαση του οχήματος και την απομάκρυνσή του από τον χώρο στο οποίο ήταν σταθμευμένο.

carandmotor.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook