Γυναίκα δημάρχου στα Χανιά, εμποδίζει δημοτική σύμβουλο να μπει στο γραφείο του συζύγου της

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο Δήμο Αποκορώνου, όπου σύμφωνα με καταγγελία της δημοτικής συμβούλου κ. Αναστασίας Φρονιμάκη, η σύζυγος του Δημάρχου, της απαγόρευσε την είσοδο στο γραφείο του κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Αναλυτικά η καταγγελία της δημοτικής συμβούλου της παράταξης “Αποκόρωνας η γη μας” έχει ως εξής:

“Θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως και δημοσίως για το απαράδεκτο, αντιθεσμικό και αντιδημοκρατικό περιστατικό που έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, έξω από το γραφείο του Δήμαρχου Αποκορώνου, όπου μη εκλεγμένο και μη θεσμικό πρόσωπο (σύζυγος του Δημάρχου), αυθαιρέτως και απρεπώς, εμπόδισε την είσοδο της εκλεγμένης από τον λαό του Αποκόρωνα δημοτικής συμβούλου κ. Αναστασίας Φρονιμάκη, οποία προσήλθε στο Γραφείο του Δημάρχου, όχι ως φυσικό πρόσωπο, αλλά για διεκπεραίωση δημοτικής υπόθεσης.

Το Δημαρχείο και το γραφείο του Δημάρχου δεν είναι ούτε προσωπικός, ούτε οικογενειακός χώρος κανενός, ούτε η συγγένεια αποτελεί τίτλο προνομιακής πρόσβασης και δικαίωμα αποφασίζειν και ενεργείν εντός ενός δημόσιου χώρου, πολύ περισσότερο δε όταν συνοδεύεται από αγενείς συμπεριφορές, τσιφλικάδικες νοοτροπίες και εξωθεσμικές ενέργειες.

Ενέργειες και συμπεριφορές σαν αυτή, υπερβαίνουν το επίπεδο των απλών προσωπικών σχέσεων. Αποτελούν αρνητικό πρότυπο δημόσιας συμπεριφοράς και, φυσικά, είναι εξ ορισμού υποκείμενες κριτικής και πολιτικής αντίδρασης.
Καλούμε όλους και όλες, από όλες τις παρατάξεις, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο να καταδικάσουν το εν λόγω περιστατικό.

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Φρονιμάκη και η δημοτική παράταξη Αποκόρωνας η γη μας με επικεφαλής τον Παντελή Καραγιαννάκη”

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα παραξενο πραμα μολις διαβασα τον τιτλο αμεσως καταλαβα για ποιον δημαρχο προκειται!!!!!

    Μα μονοι σας εκεια περα βγαλατε τα ματακια σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ