Guardian: Αυτοί είναι οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα

guardian-αυτοί-είναι-οι-πέντε-κορυφαίοι-προο-1432270

Για μια ακόμα χρονιά, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» μοιράζεται με τους εκατομμύρια αναγνώστες της τους κορυφαίους προορισμούς, για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό πως τόσο οι Βρετανοί τουρίστες όσο και η συντακτική ομάδα του Guardian λατρεύουν τη χώρα μας και αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί πλέον μια τρόπο τινά «παράδοση» της εφημερίδας να δημοσιεύει τουλάχιστον ένα άρθρο με τα «κρυφά διαμάντια» της Ελλάδας, λίγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν.

Πέρυσι, ο Guardian είχε ως θέμα τους «δέκα καλύτερους και ασφαλείς από τον κορονοϊό προορισμούς για διακοπές», ωστόσο για το 2022, αποφάσισε να αφιερώσει ένα δημοσίευμα στην «Κρυφή Ελλάδα», στα μέρη αυτά δηλαδή που συχνά αγνοούν ή παραλείπουν οι ξένοι -ή ακόμα και οι ντόπιοι τουρίστες.

«Η πανέμορφη Ελλάδα ήταν πάντα από τους κλασικούς προορισμούς που προτιμάμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και η πανδημία μας υπενθύμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί και την κύρια ‘μηχανή’ που οδηγεί την [σ.σ: ελληνική] οικονομία», ξεκινά ο συντάκτης του άρθρου.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Η λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές:

Αλόννησος – Φυσική ομορφιά

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Αλόννησος που εντυπωσιάζει με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και τη πρόσθετη δυνατότητα για «βουτιές» στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

«Δραστηριότητα και χαλάρωση «παντρεύονται» μοναδικά στην Αλόννησο. Στόχος του Δήμου με τους επαγγελματίες είναι η διατήρηση της ποιότητας στη φιλοξενία και τη γαστρονομία και ταυτόχρονα η παροχή πρωτότυπων τουριστικών υπηρεσιών, όπως οι υποβρύχιοι γάμοι και οι εικονικές περιηγήσεις στον βυθό», δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Κύθνος – Αυθεντικότητα

«Μόνο τρεις ώρες με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά 30 χρόνια πίσω σε ταπεραμέντο, η Κύθνος, με την απλότητα και τις πολυάριθμες παρθένες παραλίες της, θα ξυπνήσει τον εσωτερικό ηδονιστή ακόμα και στον πιο κυνικό τουρίστα. Αυτό το νησί μας δίνει την αυθεντική αίσθηση της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο Guardian.

Αστυπάλαια – Αειφορία

«Κάπου στη μέση του Αιγαίου, αυτό το νησί σε σχήμα πεταλούδας ανήκει τεχνικά στα Ιταλικά Δωδεκάνησα, αλλά αποτελεί μια πολιτιστική γέφυρα με τις Κυκλάδες. Όχι μόνο είναι πιο ασβεστωμένο από τα δημοφιλή γειτονικά νησιά της Ρόδου και της Κως, αλλά και οι ανεμόμυλοί του του θυμίζουν την αισθητική της Μυκόνου.

Από την άλλη πλευρά, το κάστρο του 13ου αιώνα στην πρωτεύουσα, τη Χώρα, είναι αναμφισβήτητα βενετσιάνικο και, ως πρώην τμήμα της Μεσογειακής Αυτοκρατορίας του Μουσολίνι, η Αστυπάλαια έχει ενσωματώσει στην κουζίνα της ριζότο και ζυμαρικά –όπως μακαρούνες, ένα είδος σπιτικών, χοντρών μακαρονιών», γράφει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του αφιερώματος.

«Η Αστυπάλαια βγαίνει στο διεθνές προσκήνιο με «πράσινες» καινοτομίες ειδικά σε μια εποχή που η ενέργεια είναι το ζητούμενο. Είναι ευτυχές που τα διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τις προσπάθειες μας για βελτίωση της προσβασιμότητας μέσα από νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που ήδη από πέρσι ενίσχυσαν σημαντικά τις αφίξεις του νησιού», τονίζει ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

Γιάλοβα – Μαγεία

«Οι περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται να εντοπίσουν τη Γιάλοβα στο χάρτη. Το μικρό τουριστικό χωριό στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα Νότια του Κόστα Ναβαρίνο -ενός διάσημου μεγα-θερέτρου- και μοιράζεται μαζί του την ίδια ακτογραμμή, καθώς και τις τοπικές ατραξιόν- με το κόστος όμως να είναι πολύ μικρότερο», υπογραμμίζει ο Guardian.

Ιωάννινα – Βόλτες

«Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα δηλαδή της βορειοδυτικής ηπειρωτικής Ηπείρου, με θέα την οροσειρά της Πίνδου στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, είναι ίσως η ωραιότερη μη παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας», αναφέρεται στο άρθρο.

Άθως – Μοναστήρια και θάλασσα

Αν και η περιοχή του Άθω στην ανατολική Χαλκιδική είναι περισσότερο γνωστή για το Άγιο Όρος, το υπόλοιπο τμήμα της αποτελείται από ήρεμες παραλίες, καταπράσινα μονοπάτια πεζοπορίας, αρχαιολογικούς χώρους (όπως τα Στάγειρα, η γενέτειρα του Αριστοτέλη) και ήσυχες παραθαλάσσιες πόλεις, όπως η Ιερισσός και η Ολυμπιάδα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook