Γρίπη και κορονοϊός: Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα – «Μικρές οι διαφορές»

γρίπη-και-κορονοϊός-πώς-ξεχωρίζουμε-τ-1108866

Για τις διαφορές που παρουσιάζει η γρίπη από τον κορονοϊό μίλησε ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας και πρόληψης λοιμώξεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης στην κυπριακή τηλεόραση ΣΙΓΜΑ.

Διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχουν και άλλα νοσήματα το χειμώνα, σημείωσε ότι υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και τον κορονοϊό. Εξήγησε ότι ο κορονοϊός περιέχει διαταραχές στην όσφρηση και στη γεύση, ενώ ο πυρετός δεν είναι τόσο ψηλός.

Όπως τόνισε, υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές, για παράδειγμα ο κορονοϊός κάνει πιο συχνά διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης σε ένα 15 με 20%.

Ο πυρετός στον κορονοϊό δεν είναι τόσο υψηλός συνήθως. Μπορεί να είναι μόνο δέκατα. Αντίθετα η γρίπη μπαίνει απότομα, με ψηλό πυρετό και έντονη κόπωση, παντού πονάνε τα κόκκαλα.

Ο κορονοϊός παρουσιάζει συμπτώματα στο γαστρεντερικό και ειδικά στα παιδιά. Υπάρχουν λεπτές διαφορές τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε».

Σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, και το ιστορικό εμβολιασμού: «Κάποιος ο οποίος εμβολιάστηκε για τη γρίπη, έχει πολύ χαμηλότερες πιθανότητες να είναι γρίπη ή υψηλότερες να είναι κορονοϊός».

Τέλος ανέφερε ότι είναι σημαντικό να γίνεται νωρίς ο εντοπισμός των συμπτωμάτων.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook