Γρίπη και κορωνοϊός «εξαφάνισαν» τις μάσκες – Τεράστια ζήτηση από Κινέζους που διαμένουν στην Κρήτη

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία. Αυτό τονίζουν φαρμακοποιοί και του νησιού μας, οι οποίοι αντικρίζουν τις πρώτες ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες καθώς καταγράφεται μεγάλη ζήτηση λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης, αλλά και της γενικότερης ανησυχίας που υπάρχει σε όλο τον κόσμο λόγω του κορωνοϊού.

Κινέζοι που διαμένουν στο νησί μας και σε άλλες περιοχές της χώρας μας στέλνουν χιλιάδες μάσκες στη χώρα τους, καθώς αγοράζουν κουτιά, τα οποία περιέχουν πάνω από 200 μάσκες. Τις τελευταίες μέρες, αρκετά φαρμακεία στο νησί μας βάζουν πλαφόν στον αριθμό χειρουργικών μασκών προς πώληση.

Στις ελλείψεις που καταγράφονται σε χειρουργικές μάσκες τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο Κρήτης, αναφέρεται το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδηλάκης ο οποίος κάνει λόγο και για φαινόμενα αισχροκέρδειας από τους επιτήδειους μέσω διαδικτύου.

Πάντως, στα δημόσια νοσοκομεία του νησιού δεν καταγράφονται ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες, όπως διαβεβαιώνει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμουδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Κινεζική εταιρεία που προμήθευσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μάσκες σε εταιρεία εισαγωγής φαρμακευτικών ειδών στην Κρήτη, ζήτησε την επιστροφή των μασκών!

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ