Grindr: Πρόστιμο 6,3 εκατ. ευρώ στην εφαρμογή γκέι γνωριμιών

grindr-πρόστιμο-63-εκατ-ευρώ-στην-εφαρμογή-γκ-1339230

Η νορβηγική υπηρεσία προστασίας δεδομένων αποφάσισε να επιβάλλει κυρώσεις για κοινή χρήση δεδομένων με άλλες εταιρείες χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών

«Τσουχτερό» πρόστιμο 6,3 εκατ. ευρώ επέβαλε η Νορβηγία στην εφαρμογή γκέι γνωριμιών Grindr, για κοινή χρήση δεδομένων με άλλες εταιρείες χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η νορβηγική υπηρεσία προστασίας δεδομένων υποστηρίζει, σε απόφασή της με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου, ότι το Grindr μοιραζόταν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει έγκυρη συγκατάθεση από τους χρήστες της.

Ο Finn Myrstad, διευθυντής ψηφιακής πολιτικής στο Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών, που βρίσκεται πίσω από τις καταγγελίες που οδήγησαν στο πρόστιμο σχολίασε ότι η απόφαση στέλνει ισχυρό μήνυμα σε όλες τις εταιρείες και κάλεσε τον κλάδο της ψηφιακής διαφήμισης να κάνει θεμελιώδεις αλλαγές και να σεβαστεί τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Εκπρόσωπος της Grindr δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει τις νομικές επιλογές της. «Διαφωνούμε κάθετα με το σκεπτικό» ανέφερε, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία προστασίας δεδομένων (Datatilsynet) έχει μειώσει το πρόστιμο, εντούτοις στηρίζεται σε μια σειρά από εσφαλμένα ευρήματα. Ως εκ τούτου, η εταιρεία θεωρεί ότι το πρόστιμο είναι δυσανάλογο με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν.

Αρχικά, η νορβηγική υπηρεσία προστασίας δεδομένων είχε προτείνει πρόστιμο περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ στο Grindr για παραβιάσεις. Ωστόσο αναθεώρησε το ποσό προς τα κάτω, λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία του κύκλου εργασιών της εφαρμογής.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook