Γρήγορο σουφλέ με πράσο και μπέικον

γρήγορο-σουφλέ-με-πράσο-και-μπέικον-1030228

Ιδανική επιλογή για το τραπέζι

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 πράσα ψιλοκομμένα

4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

5 αυγά χωρισμένα

βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 λίτρο γάλα χλιαρό

1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο

150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροκομμένη

150 γραμμάρια ένταμ χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το πράσο. Έπειτα ρίχνετε το μπέικον μαζί με πιπέρι.

Σε ένα άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το αλεύρι, ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε για να μη σβολιάσει. Προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απομακρύνετε από τη φωτιά. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου η μπεσαμέλ, ρίχνετε μέσα τους κρόκους αυγού και το μείγμα πράσου.

Εντωμεταξύ έχετε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά σιγά – σιγά στο μείγμα. Παίρνετε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος για ψήσιμο σουφλέ και το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά.

Ακολούθως το γεμίζετε με το μείγμα τυριών και πράσου κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σερβίρετε προαιρετικά με σαλάτα με σπανάκι και τυρί κρέμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook