Γρήγορο εκμέκ με μπισκότα

γρήγορο-εκμέκ-με-μπισκότα-1579633

Δοκιμάστε τη γρήγορη εκδοχή του αγαπημένου σας σιροπιαστού γλυκού. Φτιάξτε γρήγορο εκμέκ με μπισκότα, έτοιμη κρέμα πατισερί και σαντιγί, μέσα σε λίγα λεπτά.

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 30 μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Για την κρέμα εκμέκ

  • 240 γρ. κρέμα πατισερί στιγμής, με εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης
  • 620 γρ. γάλα, 3,5%

Για το σερβίρισμα

  • σαντιγί, έτοιμη
  • 4-5 μπισκότα τύπου πτι-μπερ, σπασμένα
  • φύλλα δυόσμου

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας και τις φλούδες λεμονιού, και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 25×32 εκ. 2 στρώσεις από τα μπισκότα, και περιχύνουμε σταδιακά με μια κουτάλα το καυτό σιρόπι.

Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 5 λεπτά ώστε να ρουφήξουν τα μπισκότα το σιρόπι.

Για την κρέμα εκμέκ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα πατισερί στιγμής με εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης και το γάλα, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη, και βγάζουμε τις φλούδες λεμονιού.

Ρίχνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και την απλώνουμε ώστε να καλύψει όλα τα μπισκότα.

Καλύπτουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, και μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 1-1,5 ώρα.

Για το σερβίρισμα

Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, ρίχνουμε τη σαντιγί πάνω από το εκμέκ, την απλώνουμε με ένα κουτάλι, και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού χαράζουμε γραμμές στη σαντιγί.

Κόβουμε το εκμέκ σε κομμάτια, και μοιράζουμε σε πιάτα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα, γαρνίρουμε με 1 φύλλο δυόσμου, και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook