Γρηγόρης Αρχοντάκης για Λόφο Καστέλι: Δεν μας περισσεύουν τα δημόσια κτίρια για να γίνονται ξενοδοχεία

γρηγόρης-αρχοντάκης-για-λόφο-καστέλι-1118863

Για το ζήτημα τον κτιρίων στο λόφο Καστέλι μίλησε ο τέως Νομάρχης και νυν επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας» κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά στο Zarpa Radio 89,6:

«Η κοινωνία θα μπορούσε να είχε αντιδράσει νωρίτερα προκειμένου να μην είχε προχωρήσει η κατοχύρωση του διαγωνισμού και όλα αυτά που έχουν γίνει από τότε. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να ανατραπεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Αρχοντάκης για την με την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας που παρατηρείται τελευταία ενάντια στην μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο.

Ο ίδιος ο κ. Αρχοντάκης έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της δημιουργίας ξενοδοχείου στην περιοχή ήδη από το 2017, ενώ έχει εκφράσει την άποψη ότι πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς, το Δημόσιο, τα πανεπιστήμια και άλλοι να βρίσκουν τρόπο να αναδεικνύουν τα δημόσια κτίρια και να δημιουργούν σημεία δημοσίου ενδιαφέροντος.

«Νομίζω δεν μας περισσεύουν τα δημόσια κτίρια για να γίνουν ξενοδοχεία »

«Ένα σημείο δημοσίου ενδιαφέροντος θα έχει και μεγαλύτερο όφελος για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχοντάκης στο Zarpa Radio 89,6.

Άλλο οι Άγιοι Απόστολοι, άλλο ο Λόφος Καστέλι

Σε αντίθεση με την υπόθεση των Αγίων Αποστόλων που είχε ξεσηκώσει αντίστοιχα την χανιώτικη κοινωνία ο κ. Αρχοντάκης θεωρεί ότι η υπόθεση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι είναι πιο περίπλοκη:

«Για τους Αγίους Αποστόλους ήταν εύκολο να βρει η κοινωνία την χρήση που ταιριάζει στο χώρο, ενώ στον Λόφο Καστέλι με το σύμπλεγμα των κτιρίων, υπάρχουν πολλές ιδέες. Άλλες είναι υλοποιήσιμες και άλλες λιγότερο υλοποιήσιμες, όλη η διαδικασία δεν εξαρτάται ούτε από τον Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια, αλλά κυρίως από το Πολυτεχνείο. Στο Πολυτεχνείο ανήκει όλο αυτό το σύμπλεγμα κτιρίων, πρέπει το ίδιο να βρει την χρήση των κτιρίων, τα οποία θα λειτουργήσουν και για την προβολή του ιδρύματος», επεσήμανε ο πρώην Νομάρχης.

Χρειάζεται σχέδιο

Παρά την αντίθεσή του με την ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι, ο Γρηγόρης Αρχοντάκης υπογράμμισε ότι είναι σωστός ο αντίλογος και στέκει, καθώς υπάρχουν πολλά δημόσια κτίρια που καταρρέουν και δεν προχωρεί η αντικατάσταση τους.

«Πρέπει να απαντήσουν σε αυτούς που λένε ότι τα κτίρια καταρρέουν εδώ και χρόνια αυτοί που έχουν ευθύνη εξουσίας, και πολιτικά πρέπει να βγει ένα σχέδιο με το τι χρήση θα πάρει κάθε κτίριο. Το σχέδιο αυτό πρέπει να παρθεί συλλογικά και ο καθένας που αναλαμβάνει μετά, από μια δημοτική ή περιφερειακή αρχή, να ακολουθεί αυτό το σχέδιο που έχει βγει από  τις προηγούμενες αρχές. Πρέπει συνολικά οι φορείς να βγάλουν ένα σχέδιο που θα υλοποιείται σταδιακά σε 10,20,30 χρόνια και ο καθένας που θα αναλαμβάνει να ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος», πρότεινε  ο κ. Αρχοντάκης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γρηγόρης Αρχοντάκης για Λόφο Καστέλι: Δεν μας περισσεύουν τα δημόσια κτίρια για να γίνονται ξενοδοχεία

  1. Είναι πραγματικά ντροπή γιατι τόσα χρόνια που ήταν η κατάληψη , κανείς δεν ενδιαφέρθηκε…
    Εγινε ο διαγωνισμός κανείς δεν ενδιαφέρθηκε , κατόπιν εορτής βέβαια και κατόπιν απόφασης όλοι βγ΄ηκαν
    να εναντιωθούν σε αυτήν…
    Ασ τα δώσει λοιπόν τα χρήματα που θα δίνει η ανάδοχη εταιρεία αξιοπόιησης στο πολυτεχνείο…αφού είναι τόσο large
    Εδώ δεν είναι άξιοι να κανουν το κτήριο το αγορασμένο επι Βάμβουκα (έναντι Δημοτικού Κήπου )έστω κάτι να φανεί ότι γίνεται…για τα στραβά μάτια και θέλουν όλοι τώρα να ακυρωθεί η απόφαση κλπ….
    Ειναι μάλλον αργά…για δάκρυα Στέλλα
    Αλήθεια…στα ταμπακαριά τα ξενοδοχεία γιατί χτίζονται σαν τα μανιτάρια…εκεί δεν είναι αρκετά??? Εκει γιατί να επιτρέπεται??/

    Αυτα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook