Γρήγορη και εύκολη συνταγή για pizza hot dog

Λίγη σαλτσούλα με το κουταλάκι, λίγη και στο ψωμάκι, λίγη πιπερίτσα στο στοματάκι, λίγη και στο ψωμάκι, λίγο τριμμένο τυράκι για να μη μείνουμε με την απορία, λίγο και στην επιφάνεια των hot dogs.

Περιέχουν μερικά χαρακτηριστικά υλικά πίτσας… κόκκινη σάλτσα με ντομάτα και βασιλικό, μπέικον, πράσινη πιπεριά και τριμμένη μοτσαρέλα βεβαίως-βεβαίως!

Ετοιμάζονται γρήγορα. 40′ χρονομετρημένα.

Επιδέχονται πολλές παραλλαγές. Η δεύτερη αγαπημένη μας είναι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας, μια σπιρτόζικη γραβιέρα και πικάντικο σαλάμι Λευκάδος.

Αποτελούν καλή επιλογή για το πάρτι ή για μια μικρή / αναπάντεχη συγκέντρωση με φίλους.

Για το πικ-νικ ή την παραλία. Για κολατσιό, βραδινό ή ακόμα και μεσημεριανό. Βασικά αποτελούν καλή επιλογή παντού και πάντα, τελεία.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 6 μακρόστενα ψωμάκια για hot dog
  • 6 λουκάνικα γαλοπούλας (τύπου Φρανκφούρτης)
  • 400 γραμμ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 120 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση αλλά όχι εντελώς (φροντίζουμε δηλαδή να παραμένουν ενωμένα από τη μία πλευρά).
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω.
  • Μοιράζουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας.
  • Σε κάθε ψωμάκι τοποθετούμε από ένα λουκάνικο γαλοπούλας.
  • Από πάνω πασπαλίζουμε το μπέικον και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
  • Βάζουμε τα hot dog στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20′.
  • Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με τη μοτσαρέλα, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5′ ακόμα.
  • Περιμένουμε 5-10′ να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

huffingtonpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚτηματολόγιο: Τέλος χρόνου για τις δηλώσεις – Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο
Επόμενο άρθροΕκλογές: Όλοι γνωρίζουν το “μυστικό”, καιρός να σταματήσει η κωμωδία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ