Greenpeace: Το πλοίο που κάνει το γύρο του κόσμου στην Κρήτη

greenpeace-το-πλοίο-που-κάνει-το-γύρο-του-κόσμου-564277

Ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον διήμερο ξεκινά σήμερα με επίκεντρο το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα έχει «αράξει» το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, ανοίγοντας τις πόρτες του για τους κατοίκους της πόλης. Το πλοίο κάνει πανευρωπαϊκή περιοδεία για «λιγότερο πλαστικό και περισσότερη Μεσόγειο».

Στις 24 και 25 Ιουλίου θα βρίσκεται το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου και το κοινό θα μπορεί να το επισκεφτεί από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5 έως τις 8.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Greenpeace Greece:

«Μαζί θα μάθουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη θάλασσα από την εισβολή των πλαστικών μίας χρήσης.

Η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μία τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.α.) βρίσκονται παντού, ακόμα κι εκεί που δεν φαίνονται, καθώς μπορούν να διασπαστούν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Όλοι μας οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία, να μειώσουμε ριζικά το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή μας και να σώσουμε τη θάλασσα!»

Παράλληλα, σήμερα έχει ξεκινήσει ήδη από τις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας μία εκδήλωση, όπου πρόκειται να φτιαχτεί ένα μοναδικό ψηφιδωτό από 10.000 χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης.

Το ψηφιδωτό βασίζεται στη μινωική τοιχογραφία από τα δελφίνια, που βρίσκεται στο παλάτι της Κνωσού και θα φτιαχτεί με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook