Greek Mafia: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται νέο κύκλο αίματος – 30 τα συμβόλαια θανάτου

greek-mafia-η-ελ-ασ-φοβάται-νέο-κύκλο-αίματος-30-τ-1708449

Νέο κύκλο αίματος φοβούνται οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις υποθέσεις των συμβολαίων θανάτου, στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου της επονομαζόμενης Greek Mafia.

Η ανησυχία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. ότι θα υπάρξει «συνέχεια» μετά τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό είναι διάχυτη. Από το 2017 μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν «μετρήσει» 30 συμβόλαια θανάτου, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από ειδικές υπηρεσίες για να σταματήσει το αιματοκύλισμα, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν. Οι «φιλικές συζητήσεις» στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με άτομα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση του «κατευνασμού» φαίνεται ότι δεν έχουν αποδώσει.

Τα συμβόλαια συνεχίζουν να υπογράφονται, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν στην Αθήνα άτομα που πληρώνονται αδρά για να φέρουν σε πέρας τα σχέδια ισχυρών ανθρώπων της νύχτας. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι εκτελεστές μετά από τέτοιου είδους χτυπήματα, όπως αυτό στον Κορυδαλλό, είναι να εξαφανίσουν διά παντός τα όπλα ή να τα καταστρέψουν. Είτε τα καίνε μαζί με το όχημα διαφυγής τους καθιστώντας τα άχρηστα για τις Αρχές είτε τα πετούν στη θάλασσα, όπως έχει γίνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν (σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση ειδικών υπηρεσιών εκ των υστέρων).

Επίσης, οι εκτελεστές είτε δεν έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα είτε έχουν πάνω τους κινητά τηλέφωνα μίας χρήσης, τα οποία ακόμα και να ανιχνευτούν από την ΕΛ.ΑΣ. μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν μεγάλη ερευνητική αξία. Και αυτό διότι δε μπορούν να συνδεθούν με πρόσωπα. Μετά τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό οι αστυνομικοί φοβούνται ότι θα υπάρχει «συνέχεια» στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Την ίδια ώρα, έρευνα γίνεται για συλλογή περισσότερων στοιχείων μέσα από τη «διαδρομή» του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το όχημα είχε κλαπεί από το Χαλάνδρι στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Το στοιχείο αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες κράτησαν το Ι.Χ. σε κάποια «καβάτζα» τους για τρεις μήνες. Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σχεδίαζαν και προετοίμαζαν το δολοφονικό σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες που δολοφονήθηκαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό, φαίνεται ότι ανήκει σε εταιρία τηλεοπτικού σταθμού.

Τέλος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών με τα Καλάσνικοφ, πιθανότατα μοτοσικλετιστές. Δηλαδή, οι δύο εκτελεστές που επέβαιναν στο αυτοκίνητο να μην ήταν οι μόνοι «επιχειρησιακοί» στο σημείο της επίθεσης αλλά να υπήρχαν τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα που συμμετείχαν στο σχέδιο με επικουρικό ρόλο.

50 σφαίρες

Με περισσότερες από 50 σφαίρες «γάζωσαν» τον Β.Ρ. και τον κουνιάδο του Δ.Μ. οι εκτελεστές με τα δύο Καλάσνικοφ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον Κορυδαλλό.

Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι ξεκάθαρο ότι ο βασικός στόχος των εκτελεστών ήταν ο Β.Ρ. Αίσθηση προκάλεσε τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην κατοχή των δύο νεκρών ανδρών. Ο Β.Ρ. ήταν ένας άνθρωπος, όπως λένε αστυνομικές πηγές, που ήξερε ότι έχει εχθρούς και έτσι θα περίμενε κάποιος να οπλοφορεί για την προσωπική του ασφάλεια.

Ως προς τον τρόπο δράσης των εκτελεστών, ο βασικός τους στόχος (δηλαδή ο Β.Ρ.) ήταν μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του και πιο συγκεκριμένα στη θέση του οδηγού. Αυτό το γνώριζαν οι δράστες και γι’ αυτό χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ, δηλαδή όπλο με τεράστια ισχύ. Εκτιμάται ότι είτε τον πυροβόλησαν όταν άνοιξε την πόρτα του Ι.Χ. είτε άνοιξαν οι δράστες την πόρτα και τον πυροβόλησαν εξ επαφής (όπως είναι η επικρατέστερη εκδοχή). Ο κουνιάδος του ήταν ήδη έξω από το αυτοκίνητο, καθώς φέρεται να είχε αποβιβαστεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Αστυνομικές πηγές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις κάνουν λόγο για ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου. Ο Β.Ρ. ήταν από τα πιο γνωστά ονόματα στον κόσμο του Πειραιά και είχε επαφές από το παρελθόν με τα πιο «βαριά» ονόματα της νύχτας. Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, οπαδού του Παναθηναϊκού.

Ο Δ.Μ. που βρισκόταν δίπλα του χθες τα μεσάνυχτα ήταν από τα άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής από το προηγούμενο 24ωρο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έγιναν κατοπτεύσεις του χώρου.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι εκτελεστές έχουν επαναλάβει κατά το παρελθόν τέτοιου είδους χτυπήματα, καθώς ο τρόπος με τον οποίο δολοφόνησαν τα θύματά τους δείχνει άτομα με εμπειρία στο χειρισμό οπλισμού μεγάλης ισχύος. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν ομοιότητες με παλαιότερες μαφιόζικες ενέργειες.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook