Γονείς σας ενδιαφέρει! Ομιλίες με θέμα πώς θα αντιμετωπίσετε σημαντικά ζητήματα των παιδιών

Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ με την επιστημονική καθοδήγηση της Δρ. Πόπης Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη διοργανώνει ομιλίες με επίκεντρο το παιδί και στόχο υγιείς οικογένειες. Μια σειρά ομιλιών από ειδικούς στις οποίες οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν .

Θεματικές ομιλίες :

  • Πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση μαθησιακών δυσκολιών –Προβλήματα συμπεριφοράς
  • Σχέσεις συνεργασίας οικογένειας -σχολείου
  • Ομαλή μετάβαση από ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο στο επόμενο
  • Πρόληψη και αντιμετώπιση κακοποίησης –cyberbullying

Δευτέρα  01-07-2019, 18:00- 20:30
Πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση μαθησιακών δυσκολιών –Προβλήματα συμπεριφοράς.
Ομιλήτρια: Δρ. Βενιανάκη Κατερίνα

Οι μαθησιακές δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπιστούν στα πρώτα τους στάδια. Βοηθήστε τα παιδιά σας να τις ξεπεράσουν, ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν επιτυχίες στον ακαδημαϊκό, κοινωνικό και συναισθηματικό τομέα της ζωής τους.

Δευτέρα 08-07-2019, 18:00- 20:30
Συνεργασία σχολείου και οικογένειας – Διευκόλυνση ομαλής μετάβασης του παιδιού από το ένα εκπαιδευτικό  πλαίσιο στο επόμενο.
Ομιλήτρια: Δρ. Κασσωτάκη –Ψαρουδάκη Πόπη

Η οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον αποτελούν τα σημαντικότερα συστήματα στη ζωή των παιδιών. Η συνεργασία των δυο είναι πολύτιμη και σημαντική.

«Μετάβαση» σημαίνει αλλαγή τόπου ή το πέρασμα από μια κατάσταση σε μια άλλη, από ένα περιβάλλον σε ένα άλλο. Από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά βιώνουν τέτοιες μεταβάσεις, ιδίως όταν εντάσσονται στο σχολικό πλαίσιο. Το πέρασμα από τη μία βαθμίδα στην άλλη συνεπάγεται αλλαγές στους κανόνες, στις ρουτίνες, στη φιλοσοφία και στις απαιτήσεις.

Επίσης, η αλλαγή αυτή συνεπάγεται αλλαγή στον ρόλο του παιδιού, αλλά και της οικογένειάς του.

Δευτέρα, 15-07-2019, 18:00- 19:30
Πρόληψη και αντιμετώπιση κακοποίησης –cyberbullying
Ομιλήτρια: Δρ. Γερούκη Μαργαρίτα

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πρακτικά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ως γονείς. Τι παρεμβάσεις και στρατηγικές μπορούμε να αξιοποιήσουμε οι οποίες θα επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα.

Κόστος κύκλου ομιλιών :60€
Δηλώσεις συμμετοχής :έως και 27/06
Τόπος διεξαγωγής : Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου

Εισηγήτριες :
H Δρ. Κατερίνα Βενιανάκη είναι νέο μέλος ΕΔΙΠ από 20/10/2017 στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με γνωστικό αντικείμενο «Εκπαιδευτική Ψυχολογία». Πριν τη μετάταξή της σε θέση ΕΔΙΠ υπηρετούσε στο ΚΕΔΔΥ Χανίων και είχε τη διεύθυνση του εννέα χρόνια. Έχει εργαστεί σε δομές Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Επιπλέον, ήταν επιμορφώτρια σε σχολές Γονέων για πέντε χρόνια. Οι σπουδές της είναι στην Παιδαγωγική Επιστήμη και στην Ψυχολογία και ο μεταπτυχιακός και διδακτορικός τίτλος είναι στην Παιδαγωγική Ψυχολογία. Εκτός από το Τμήμα Ψυχολογίας στο οποίο διδάσκει μαθήματα σχετικά με το γνωστικόαντικείμενο, (Νοημοσύνη, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Μαθησιακές Δυσκολίες, κ.λ.π) δίδαξε και στο Π.Τ.Δ.Ε στο παρελθόν.

Η Δρ. Μαργαρίτα Γερούκη είναι εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης, πρώην Σχολική Σύμβουλος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι. Έχει επίσης ολοκληρώσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Επιστημών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Jyväskylä και μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Είναι η μόνη Ελληνίδα πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο βραβευμένο φινλανδικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού KiVa. Σύντομα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη η δική της ολιστική πρόταση για την αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικού εκφοβισμού. Τέλος, τον Οκτώβριο του 2019 θα παραλάβει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία τη Διάκριση Αριστείας και Καινοτομίας Εκπαιδευτικού προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής 2019 για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις».

Η Δρ. Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη είναι νηπιαγωγός-πολιτικός επιστήμων, πρώην σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Χανίων. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων ΑΕΙ και δύο μεταπτυχιακών τίτλων (α) στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, και (β) στις Επιστήμες της Αγωγής. Έχει επίσης Διδακτορικό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (EOΠEΠ) και ειδικά για την εκπαίδευση ενηλίκων στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ (ΠΑΚΕ Πανεπιστημίου Κρήτης). Έχει πάνω από 11 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την εφαρμογή διαφόρων τύπων προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, ιδιαίτερα στον τομέα των ικανοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η λήψη αποφάσεων, η επίλυση προβλημάτων και οι σχέσεις σχολείου οικογένειας.

Έχει λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» στο πλαίσιο του οποίου ήταν υπεύθυνη για τις σχολικές μονάδες της ΠΑ που εφάρμοζαν το πρόγραμμα στο Νομό Χανίων (2007-2008). Λόγω του ακαδημαϊκού της πεδίου και των επαγγελματικών εμπειριών της, είναι εξοικειωμένη με την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων και της παιδαγωγικής γνώσης του περιεχομένου τους και του ανάλογου εκπαιδευτικού υλικού που είναι κατάλληλο τόσο για δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως συναντήσεων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και είναι μέλος επιστημονικών οργανισμών και επιτροπών κρίσης εργασιών για παρουσίαση και δημοσίευση σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Πληροφορίες-Εγγραφές: Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου , τηλ 2821035000 εσωτ. 603,καθημερινά 09:00-15:00
Email: [email protected]
Website:http://kek.maich.gr
Facebook:https://www.facebook.com/MesogeiakoKekMaiCh/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ