Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων παίρνουν θέση και στηρίζουν την διεύθυνση

Την στάση τους, η οποία είναι αντίθετη με τις δράσεις και τις διαμαρτυρίες πολλών μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων ξεκαθαρίζουν γονείς μαθητών με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Όπως αναφέρουν, «Δεν συντασσόμαστε με το επιθετικό κλίμα και τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στο διευθυντή του σχολείου οι οποίοι τελικά προσβάλλουν το σύνολο της σχολικής κοινότητας.»

Αναλυτικά, συμπληρώνουν:

«Δεν θεωρούμε ότι το σχολείο έχει περιοριστεί ή χάσει από τη φυσιογνωμία του μουσικού σχολείου, αντίθετα αναγνωρίζουμε την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στο σύνολο τους, τόσο στις μουσικές σπουδές των παιδιών μας όσο και στη διδασκαλία των γενικών μαθημάτων.

Το έλλειμμα τόσο στις κτιριακές υποδομές όσο και στον εξοπλισμό σε μουσικά όργανα, οι
καθυστερήσεις στους διορισμούς μουσικών ειδικοτήτων αλλά και η απουσία χρηματικής υποστήριξης ώστε οι εκκολαπτόμενοι μουσικοί να δράσουν, να ταξιδέψουν, να γνωριστούν και να γνωρίσουν τα μουσικά πράγματα μέσα και έξω από τη χώρα, χρεώνονται αποκλειστικά στην πολιτεία.

Κι αυτή η ολιγωρία της πολιτείας δεν μπορεί να χρεωθεί στη διαχειριστική ικανότητα του διευθυντή του σχολείου. Εμείς οι γονείς οφείλουμε να διεκδικούμε όχι χορηγίες αλλά ένα εύρωστο δημόσιο μουσικό σχολείο το οποίο θα μπορεί να υπηρετεί τον σύνθετο ρόλο του στον πολιτισμό του τόπου μας.

Επιθυμούμε τη γρήγορη επαναφορά του καλού κλίματος στη σχολική κοινότητα για να συνεχίσει το μουσικό σχολείο να εμπνέει τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους.

Αθουσάκη Ασπασία
Αρετάκη Μαρίνα
Βακάλης Περικλής
Βεργετζής Ελευθέριος
Γαλάνη Μαριέλλα
Γεωργιλάκη Βασιλικη
Γκαναδάκη Ευτυχία
Δημητρακάκης Γιάννης
Ζερβουδάκης Σπύρος
Καιντιρμογλου Αγγελική
Κακαουνάκης Αρτέμης
Καλλιβρετακη Μαρία
Κορωνάκη Ειρήνη
Κουκουνάκη Στέλλα
Κουτουλάκης Ορέστης
Κωνσταντάκου Ολγα
Λυδάκης Σημαντήρης Νίκος
Μακρέας Δημήτρης
Μαργαρίτη Θεοδώρα
Μάρκας Ιωάννης
Μουτσέλου Ρούλα
Μπατακης Διομηδης
Μπέκερ Ντιάνα
Ναισιδης Στράτος
Νικολουδης Εμμανουηλ
Παπαγιάννης Απόστολος
Παπαμανωλιουδάκη Ελένη
Παπαφράγκος Δημήτρης
Πεντάη Δέσποινα
Πετράκης Απόστολος
Σταθοπούλου Μαίρη
Σταφυλλιδη Μαρία
Τζιτζικαλάκης Μιχάλης
Ψυχογιού Διονυσία

Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται, ενώ το κείμενο σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε για συζήτηση στη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας την Παρασκευή 20/12 ώρα 5μμ, που καλείται από το υπό παραίτηση ΔΣ του Συλλόγου Γονέων.»

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠρος αποχώρηση ο Γκοτ… Ολα τα νέα του Πλατανιά
Επόμενο άρθροΣκύλος έβαλε ταχύτητα και… έριξε αμάξι μέσα σε λίμνη! | Video

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για όποιον διαβάσει την επιστολή είναι προφανές πως η θέση που παίρνει δεν είναι «αντίθετη με τις δράσεις και τις διαμαρτυρίες» κανενός μαθητή όπως, αναφέρεται στον πρόλογο. Είναι σαφές πως οι υπογράφοντες είναι αντίθετοι μόνο με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Σχολείου από την Πολιτεία και με το επιθετικό κλίμα και τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στον διευθυντή του Σχολείου, κλίμα για το οποίο δεν ευθύνονται οι μαθητές. Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, είτε συμμετείχαν είτε όχι στην κατάληψη γιατί εκεί είναι η θέση μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ