Κρήτη | Γονέας – αρνητής απείλησε διευθυντή δημοτικού σχολείου

κρήτη-γονέας-αρνητής-απείλησε-διευθ-1286539

Απειλές κατά του Διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Νομό Λασιθίου εξαπέλυσε την Τετάρτη γονέας, ο οποίος αρνείτο να κάνει στο παιδί του rapid test αλλά και να φορά το ίδιο μάσκα, όπως μετέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης.

Ο Διευθυντής του σχολείου αμέσως προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να ενημερώσει για το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε πρώτη φάση από την ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν από αύριο κατ’ ιδίαν αυστηρές συστάσεις στον εν λόγω γονέα, προκειμένου το θέμα να λήξει.

Βάζουν «φρένο» η ΕΛ.ΑΣ. και η Δικαιοσύνη

Σημειώνεται ότι με φόντο αντίστοιχα περιστατικά σε όλη τη χώρα με επιθέσεις και με μηνύσεις από αρνητές γονείς, οι Αρχές προχωρούν σε σειρά κινήσεων, με στόχο τη θωράκιση των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στα σχολεία.

Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τερματίζονται οι προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από τις συγκεκριμένες ομάδες γονέων.

Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβέρνηση σχεδιάζει και παρέμβαση στον ποινικό κώδικα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα. Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook