Γώγος: Kαθυστερήσεις 2-3 μηνών στη διαδικασία του εμβολιασμού – Υπέρ του πιστοποιητικού

γώγος-kαθυστερήσεις-2-3-μηνών-στη-διαδικ-1167011

Καθυστερήσεις στην διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα διαπιστώνει ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, λέγοντας πώς αυτό οφείλεται στις καθυστερημένες παραδόσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες και στις αργές διαδικασίες έγκρισης των εμβολίων που έχει η ΕΕ.

«Μπορεί να καθυστερήσει 2-3 μήνες η διαδικασία, αλλά θα πετύχουμε το στόχο μας» είπε ο κ.Γώγος μιλώντας στο Mega συμπληρώνοντας πώς «και ένα 30-40% να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε μέχρι το Μάιο θα είναι ανακούφιση για το καλοκαίρι, ανεξάρτητα εάν θα έχουμε το επιθυμητό τοίχος ανοσίας που προκύπτει από τον εμβολιασμό του 60-70% του πληθυσμού».

Ακόμα, τίθεται υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεπεραστούν τα δεοντολογικά ζητήματα που προκύπτουν.

«Έχει λογική το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είμαι θετικός. Από την άλλη πρέπει να ιδωθεί συνολικά ως ευρωπαϊκή πολιτική. Να συζητηθεί το θέμα από πλευράς δεοντολογίας αλλά και ως προς το θέμα των προσωπικών δεδομένων. Αν μπορέσουμε να έχουμε ένα πιστοποιητικό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να ξεπεραστούν τέτοια θέματα» είπε.

«Τα σχολεία είναι προτεραιότητα»

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Για να αποφασίσουμε κάτι περαιτέρω, ένα άνοιγμα, πρέπει να δούμε τα δεδομένα 1 έως 2 εβδομάδων. Θα δούμε τι έγινε όχι μόνο επιδημιολογικά αλλά και από την τήρηση των μέτρων. Θα συζητήσουμε τι έγινε με το λιανεμπόριο και θα συζητήσουμε αν μπορεί να ανοίξει κάτι άλλο. Η πολιτεία αποφασίζει τι είναι αυτό το άλλο, που δίνει τις προτεραιότητες. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα κατά τη γνώμη μου» εξηγεί.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, σχολιάζει, ότι αν και «τα επιδημιολογικά δεδομένα επηρεάζονται από την κινητικότητα», εν τούτοις «ακόμα και αν ανοίγεις κάτι, όταν τα μέτρα τηρούνται, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε το άνοιγμα».

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι για να υπάρξει απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό πρέπει να υπάρχει οριζόντια ύφεση της πανδημίας. «Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θέλουν μεγάλη προσοχή» είπε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook