Γώγος: «Η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα των συνόρων, αλλά κυρίως στη χαλάρωση»

γώγος-η-αύξηση-των-κρουσμάτων-δεν-οφε-1052225

Ο φετινός Αύγουστος θα είναι διαφορετικός με τον κορονοϊό να «σαρώνει» την Ελλάδα και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών να σημάνουν «κόκκινο συναγερμό» σε επιστήμονες και κυβέρνηση. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα με τις μάσκες να γίνονται υποχρεωτικές σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Αλλωστε, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει από την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, «αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό, μην διστάσετε». Και έπειτα από τις αλλεπάλληλες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση – μετά την ανακοίνωση ρεκόρ των 78 κρουσμάτων – ο Νίκος Χαρδαλιάς έσπευσε να ανακοινώσει μια σειρά από έκτακτα μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Στις 12 Ιουλίου ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε πως πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα κορονοϊού ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα φαινόμενα τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια. Ο Χαράλαμπος Γώγος, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μιλώντας στην ΕΡΤ προανήγγειλε νέα μέτρα αν συνεχιστεί η χαλάρωση.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα στην περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτά που ελήφθησαν. «Μπορούμε να κλείσουμε μπαρ, αλλά και άλλους χώρους, φυσικά υπάρχουν και άλλα μέτρα πιο επώδυνα που θα ληφθούν στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα των συνόρων, αλλά κυρίως στη χαλάρωση που παρατηρείται και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά στην κοινότητα.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook