Γώγος: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown και μετά τις 28 Φλεβάρη

γώγος-δεν-αποκλείεται-παράταση-του-lockdown-1174796

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σήμερα (10/2) στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει παράταση των μέτρων» του «σκληρού» lockdown στην Αττική και μετά την 28η Φεβρουαρίου.

«Η απόφαση (για το lockdown) ελήφθη γρήγορα καθώς παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%», δήλωσε ο κ. Γώγος, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική, «είναι όμως πολύ ανησυχητική» καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία, αναφέροντας στη συνέχεια ότι: «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα πρώτα ορατά αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες, ενώ, σημείωσε επίσης ότι, εφόσον χρειαστούν γρήγορες αποφάσεις για την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη θα ληφθούν σήμερα, αύριο ή την Παρασκευή.

Τέλος, για τις Εκκλησίες τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, όπως και τον Μάρτιο. Το lockdown τόνισε, πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, αλλά εάν υπάρχει κάποιο αίτημα που μπορεί να γίνει δεκτό «θα το δούμε και θα το συζητήσουμε».

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook