Σήμερα η γνωριμία με την ποίηση του Χανιώτη Δασκάλου και Λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη στο Ηράκλειο

σήμερα-η-γνωριμία-με-την-ποίηση-του-χαν-667850

«Γνωριμία με την ποίηση του Βαγγέλη Κακατσάκη», είναι ο τίτλος της παρουσίασης του ποιητικού έργου του Χανιώτη Δασκάλου – Λογοτέχνη, που διοργανώνουν στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω), τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. , η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου , οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. («Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», «Νίκος Καζαντζάκης», «Φαιστός») Ν. Ηρακλείου και οι εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης».

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης και ο ποιητής – κριτικός Λογοτεχνίας Ζαχαρίας Κατσακός, ενώ ποιήματα του θα διαβάσει η δασκάλα Ελένη Νέστορα.

Η παρουσίαση, την οποία θα συντονίζει ο δάσκαλος – ριμαδόρος Κωστής Λαγουδιανάκης, θα πλαισιώνεται μουσικά με ένα μελοποιημένο ποίημα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και δύο από τον Χρήστο Κοτσαύτη. Η οπτικοποίηση του υλικού της παρουσίασης είναι έργο της συγγραφέα – θεατρολόγου Αγγέλας Μάλμου και η τεχνική υποστήριξη του πρώην Διευθυντή Π, Ε. Ν. Ηρακλείου Άρη Βαλατίδη.

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης που, εκτός των άλλων, είναι εδώ και 45 χρόνια τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», έχει εκδώσει πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων και 4 ποιητικές συλλογές , «Τα άλογα του χρόνου», «ΚΑΖΟΒΑΡ», «Όταν γίνεις ποίημα» και ¨» Όπως το ψωμί». Πολλά από τα ποιήματα του Βαγγέλη Κακατσάκη έχουν βραβευτεί και μεταφραστεί. Μεταξύ των άλλων που έχουν ασχοληθεί με την ποίησή του είναι και ο Γάλλος ελληνιστής Desire Quivinger

Ένα από τα ποιήματα του και «Το σημείο Στίξης μου» ( «Ὀταν γίνεις ποίημα») που ακολουθεί: “Δηλώνω : \Επιφυλακτικός\ μπροστά στην τελεία.\ Καχύποπτος\ στην εμφάνιση του κόμματος. \ Ανήσυχος\στη θέα του θαυμαστικού.\Ξένος\μέσα στις παρενθέσεις.\Απροετοίμαστος\ στα υπονοούμενα των αποσιωπητικών.\Ανασφαλής στον ερχομό της παύλας.\ ερωτευμένος\ με το ερωτηματικό.\ Το σημείο στίξης μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook