Γλυπτά του Παρθενώνα: Πώς το BBC «αδειάζει» όσους έστηναν γιορτές και πανηγύρια για τα Μάρμαρα στην Αθήνα

γλυπτά-του-παρθενώνα-πώς-το-bbc-αδειάζε-1296741

Το BBC λήγει το θέμα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την υποτιθέμενη επιστροφή τους στην Ελλάδα -για την οποία μάλλον αρκετά γρήγορα στήθηκαν προεκλογικοί πανηγυρισμοί- με μια δήλωση της Βρετανίδας υπουργού Πολιτισμού.

«Ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» ισχυρίζεται η Μισέλ Ντόνελαν, και άφησε μονάχα ένα παράθυρο «δανεισμού». Μάλιστα, το BBC αναφέρει ότι μάλλον η δήλωσή της αυτή μάλλον θα προκαλέσει την οργή της ελληνικής πλευράς.

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισαν και στη Βρετανία δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, είναι σε συνομιλίες και μάλιστα κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα.

Έτσι, η Ντόνελαν κλήθηκε στο BBC Radio να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να «σφραγίσει» το ότι οι Βρετανοί δεν είναι καν κοντά σε πρόθεση να συζητήσουν επιστροφή των Μαρμάρων.

Επιχειρώντας δε να αποσαφηνίσει τι ακριβώς θέλησε να κάνει ο Τζορτζ Όσμπορν, είπε:

«Δεν πρόκειται να τα στείλει πίσω. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει. Έχει επίσης συζητηθεί η ιδέα ενός δανείου 100 ετών, κάτι που σίγουρα δεν είναι αυτό που σχεδιάζει. Θα συμφωνούσε μαζί μου, ότι δεν πρέπει να τα στέλνουμε πίσω και στην πραγματικότητα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα φροντίζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από όταν αποκτήσαμε την πρόσβαση».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook