Γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και κέιλ

γλυκοπατάτες-γεμιστές-με-κοτόπουλο-κ-1380481

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τις γλυκοπατάτες

  • 2 κιλά γλυκοπατάτες, (6 τμχ)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 6 φέτες μπέικον
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 150 γρ. kale
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Για τη σος ταχινιού

  • 1 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις γλυκοπατάτες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε κυβάκια 2 εκ. και ψιλοκόβουμε τις φέτες του μπέικον, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Καθαρίζουμε τον κεντρικό μίσχο από τα φύλλα του κέιλ και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Ρίχνουμε τις φέτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαραθεί το κέιλ.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για τη σος ταχινιού

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τα μυρωδικά και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
  • Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε τις γλυκοπατάτες κατά μήκος και πιέζουμε τις άκρες ώστε να σχηματίσουμε εσοχή στο κέντρο για να βάλουμε τη γέμιση.
  • Πιέζουμε τη σάρκα κάθε γλυκοπατάτας προς τα μέσα με ένα κουτάλι και μοιράζουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και το κέιλ.
  • Περιχύνουμε τις γλυκοπατάτες με τη σος ταχινιού και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook