Γλυκάκι με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Χρόνος Εκτέλεσης 10′ Χρόνος Αναμονής 6 ώρες Μερίδες 15
Βαθμός Δυσκολίας 2

Υλικά

Για τη βάση

150 γρ. μπισκότα κανέλας
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. φιστικοβούτυρο

Για το πάνω μέρος

150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. φιστικοβούτυρο

Για τα σχέδια

3-4 κ.σ. φιστικοβούτυρο

Διαδικασία 

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα κανέλας, το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα. Το μοιράζουμε στα 15 θηκάκια για μάφιν και τα απλώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το φιστικοβούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στα θηκάκια πάνω από τη βάση.

Για τα σχέδια

Βάζουμε το φιστικοβούτυρο σε ένα μπολάκι στα μικροκύματα και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.  Βάζουμε μερικές σταγόνες από αυτό πάνω στο μείγμα της σοκολάτας και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια.
Παγώνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ