Γλυκά pop corn στο BBQ
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. καλαμπόκι , σε σπόρους για pop corn
- 125 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- 2 κ.σ. κοφτές σόδα μαγειρική
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα pop corn
- Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου.
- Αλείφουμε ένα αλουμινένιο στρογγυλό ταψί 20 εκ. με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού.
- Σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο την επιφάνεια του ταψιού και το ακουμπάμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου.
- Σκεπάζουμε το μπάρμπεκιου με το καπάκι του και περιμένουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ακούσουμε τα καλαμπόκια να σκάνε.
- Ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε μια ακόμα σχάρα κάτω από το ταψί. Έτσι, θα αποφύγουμε να καούν τα pop corn.
- Καπακώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν όλα τα σπόρια pop corn.
- Αφαιρούμε το ταψί από το μπάρμπεκιου, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και αδειάζουμε τα pop corn σε ένα μπολ.
Για τα γλυκά pop corn
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, αλάτι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει η καραμέλα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα, και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα pop corn και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Μεταφέρουμε τα pop corn σε ένα ταψί 20×30 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα, τα απλώνουμε καλά, και τοποθετούμε το ταψί στη σχάρα του μπάρμπεκιου για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το μπάρμπεκιου και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
- Σερβίρουμε.