Γλυκά Νερά: Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο – Σήμερα η απολογία Αναγνωστόπουλου

γλυκά-νερά-το-χρονικό-της-δολοφονίας-π-1442138

Ο 33χρονος πιλότος, όπως τον αποκαλούσαν όλοι στην αρχή, έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 21χρονη σύζυγό του Καρολάιν, στο συζυγικό τους κρεβάτι, αφού είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ τους. Στη συνέχεια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έβαλε την ενός έτους κόρη του Λυδία πάνω στο μισόγυμνο και άψυχο σώμα της μητέρας της και ξεκίνησε να σκηνοθετεί το σενάριο της ληστείας, που τελικά είχε αντοχή 37 ημέρων.

Κρέμασε από τη σκάλα το κουτάβι τους, τη Ρόξυ, το οποίο υπεραγαπούσε η Καρολάιν και δέθηκε χειροπόδαρα, κλείνοντας με μονωτική ταινία ακόμη το στόμα του, ενώ προηγουμένως τηλεφώνησε θρασύτατα στην Άμεση Δράση, λέγοντας ψέματα ότι, τους λήστεψαν δύο άγνωστοι.

Για να γίνει πειστικός, έδωσε μέχρι και περιγραφή των ληστών στην Αστυνομία, ενώ έκλαψε απαρηγόρητος την ημέρα στον ώμο της μητέρας της Καρολάιν.

Η στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «λύγισε» μπροστά στις κάμερες.

Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε, να της ζητήσει να πληρώσει ακόμη και τα έξοδα της κηδείας, αλλά και τον τάφο του παιδιού της.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, όπου παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα σταθεί μπροστά σε δικαστές και ενόρκους, για να απολογηθεί και να καταθέσει τη δική του αλήθεια, για το πως έφτασε να σκοτώσει, την Καρολάιν, που όπως είπε λάτρευε.

Μιλώντας αποκλειστικά στο iEidiseis, μέσω του συνηγόρου του Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη, στην αρχή της δίκης του, είχε αναφερθεί αινιγματικά στο ημερολόγιο της Καρολάιν, που θα φώτιζε «σκοτεινές γωνίες» της δικογραφίας και θα δικαιολογούσε τον ισχυρισμό του, περί βρασμού ψυχής.

Το ημερολόγιο διαβάστηκε χτες στο δικαστήριο αλλά πέρα από λίγα δάκρυα στα μάτια του Μπάμπη, δεν φάνηκε να προσθέτει κάτι συγκλονιστικό.

Στη διάρκεια των ημερών της δίκης παρέμενε ψύχραιμος και ψυχρός, ενώ σε κρίσιμους μάρτυρες, υπέβαλλε ο ίδιος καταιγιστικές ερωτήσεις, όπως στην ψυχολόγο κ. Μυλωνοπούλου, αλλά και στη γειτόνισσά και οικογενειακή τους φίλη, που άκουσε ακόμη και τη σκυλίτσα Ρόξυ να κλαίει και να σπαρταράει την ώρα, που την κρέμαγε ζωντανή.

Μπροστά στο ενδεχόμενο των ισοβίων, μέσω του συνηγόρου του είχε δηλώσει τότε: «Είμαι σε μία αδιάκοπη αναμονή και σε μία απέραντη θλίψη. Έχω μετανιώσει…».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του είπε ότι, θα προσπαθήσει να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι, δολοφόνησε την Καρολάιν, ενώ βρισκόταν σε βρασμό ψυχής!

«Θα έρθουν ψυχίατροι, που θα το τεκμηριώσουν», είχε πει τότε ο συνήγορος του.

Ενώ ο ίδιος ο Μπάμπης, σε ερώτηση ποιο ήταν αυτό το τόσο τρομερό συμβάν, πέρα από το ότι, είχανε μαλώσει εκείνο το βράδυ, που τον έφτασε σε βρασμό ψυχής;

Eίχε απαντήσει αινιγματικά:

«Τα γράφει όλα στο ημερολόγιο της η Καρολάιν. Είναι στη δικογραφία και θα είναι αναγνωστέο στη δίκη το ημερολόγιο αυτό. Θα γίνει ανάγνωση του ημερολογίου της Καρολάιν και θα φωτίσει σκοτεινές γωνιές της δικογραφίας. Είμαι σε αναμονή, γι’ αυτή τη στιγμή».

Σε όλη τη διαδικασία της δίκης του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν μόνος.

Ούτε η οικογένεια του, ούτε και φίλοι του δεν πάτησαν στο δικαστήριο.

Μία και μοναδική μάρτυρας υπεράσπισης του εξετάστηκε στο δικαστήριο, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας του, η οποία απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα. «Η δίκη μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί» εξήγησε.

Το κεφάλαιο Λυδία φαίνεται, πως είναι το δεύτερο, που «καίει» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μετά την καταδικαστική απόφαση, που αναμένεται πως θα τον κρατήσει πολλά χρόνια μακριά της, καθώς ξέρει πως ό,τι και να κάνει δεν μπορεί να ξαναδεί την μοναχοκόρη του, αφού υπάρχει δικαστική απόφαση, που του έχει στερήσει τη γονική μέριμνα και οποιαδήποτε επικοινωνία, με τη μικρούλα, που δεν είναι ακόμη 2 χρονών.

«Θέλω να προσφέρω τα πάντα στο παιδί μου, όπως μπορώ από τη φυλακή, που βρίσκομαι», ήταν τα λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που ό,τι και να λέει, ξέρει ότι, δεν μπορεί να δώσει στην κόρη του, αυτό που της στέρησε και είναι αυτό, που κάθε παιδί, έχει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ανάγκη: Τη μητέρα της!

«Δολοφόνησε την Καρολάιν χωρίς συναίσθημα»

Χθες κατέθεσε η ψυχίατρος, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια κ. Άλκηση Ηγουμενάκη.

«Χωρίς συναίσθημα! Κτητικό και με την Καρολάιν και με το παιδί του», χαρακτήρισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η κ. Ηγουμενάκη, η οποία κατάθεσε πρώτη μάρτυρας, σήμερα, στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, που συνεχίζεται από το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η γιατρός, η οποία διευκρίνισε ότι, δεν έχει εξετάσει τον κατηγορούμενο, αλλά προτάθηκε ως μάρτυρας από την πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν, επικουρικά, για το ενδεχόμενο που το δικαστήριο αποφασίσει να εξαιρέσει την κατάθεση της μάρτυρα – συμβούλου Ψυχικής Υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της στην προηγούμενη δικάσιμο.

Η κυρία Ηγουμενάκη υποστήριξε ότι, ο 33χρονος κατηγορούμενος δεν βρισκόταν σε βρασμό την ώρα της δολοφονίας της Καρολάιν, αλλά λειτούργησε συνειδητά και χωρίς συναίσθημα.

Και δικαιολόγησε την άποψη της, λέγοντας:

«Όταν κάποιος αρχίσει να σκέπτεται πως θα το κάνω, μπορεί να θεωρηθεί εκ προμελέτης πράξη».

Πρόεδρος: H προσωπικότητα του κατηγορούμενου, μπορεί να δώσει το ερέθισμα, για ό,τι έκανε; Μπορεί να πυροδοτήσει συναίσθημα θυμού;

Mάρτυρας: Ο χρόνος, που μεσολάβησε από τον καυγά Καρολάιν και Μπάμπη, μέχρι τη δολοφονία, ήταν ανασταλτικός παράγοντας, για οποιαδήποτε έκρηξη. Ήταν πεντέμισι λεπτά πάνω από το σώμα της, πριν η Καρολάιν ξεψυχήσει. Ο καυγάς μπορούσε να δημιουργήσει συναίσθημα θυμού στον κατηγορούμενο, αλλά όχι να τον κάνει να φτάσει στο έγκλημα.

Σε ερωτήσεις του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, πως είναι δυνατόν κάποιος, που βρισκόταν σε βρασμό, να μπορεί επί 37 ημέρες να προσποιείται, η γιατρός απάντησε ότι, «κάποιος που βρίσκεται σε κατάσταση «αψιθυμίας», δηλαδή βρασμού, μετά την πράξη του, βγαίνει, φωνάζει, λέει τι έκανα… Εδώ δεν υπήρχε συναίσθημα».

Κατηγορηματική ήταν η μάρτυρας ότι, ο κατηγορούμενος δεν λειτούργησε εν βρασμώ και με το κουτάβι της Καρολάιν, που το κρέμασε από τη σκάλα.

Σε ερωτήσεις συνηγόρων, που εκπροσωπούν Φιλοζωικό Σωματείο στο Μαραθώνα, από το οποίο η Καρολάιν πήρε το σκυλάκι της, η κυρία Ηγουμενάκη υποστήριξε ότι, «το κουτάβι ήταν η προέκταση της Καρολάιν. Το ήθελε εκείνη και μεγαλώνανε μαζί την κόρη τους, τη Λυδία».

Και συμπλήρωσε:

«Βλέπουμε από τον τρόπο, που σκοτώνει ο κατηγορούμενος ότι, δεν είχε συναίσθημα. Κάνει το θάνατο διαρκείας. Σκοτώνει το κουτάβι βασανιστικά, όπως ακριβώς σκότωσε και την Καρολάιν. Βλέπει το ζώο να χτυπιέται, να υποφέρει, όπως και την Καρολάιν. Βλέπουμε με τι τρόπο αντιμετωπίζει το θάνατο»,

Πολιτική Αγωγή: Tι πρόσφερε στον κατηγορούμενο ο τρόπος, που σκότωσε το κουτάβι;

Mάρτυρας: Τίποτα δεν του πρόσφερε. Έκανε αυτό, που ήθελε. Δεν είχε συναίσθημα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η ψυχίατρος μίλησε για «έπαρση, κτητικότητα, έλλειψη ενσυναίσθησης και αναζήτηση θαυμασμού» του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως άτομο με διαταραχή προσωπικότητας, με πολλά χαρακτηριστικά ψυχοπαθητικής ή αντικοινωνικής διαταραχής».

Η γιατρός είπε ότι, η διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μια ομάδα διαταραχών όπου τα άτομα έχουν συνείδηση τι κάνουν, συναίσθηση του αποτελέσματος των πράξεων τους. Υπάρχει έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή, δηλαδή προκύπτει ένα αίσθημα μεγαλείου από τον έλεγχο της σχέσης και έλλειψη ενσυναίσθησης. Το βλέπουμε όταν δολοφονεί τη μητέρα του παιδιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το ότι θα πονέσει το παιδί του, όταν τοποθετεί το παιδί δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας, είναι μια πολύ βάρβαρη κίνηση που συναντάμε στους πολέμους. Τα μωρά έχουν οπτικά και δερματικά ερεθίσματα. Όταν σκοτώνει τον σκύλο, γιατί το ζώο ήταν και του παιδιού. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μητέρα της Καρολάιν, πώς την προσεγγίζει στην κηδεία. Μια μάνα που πονάει την προστατεύουμε, δεν την βάζουμε να πληρώνει φέρετρα. Από τον τρόπο που κρατάει το παιδί στην κηδεία, 9 μηνών για τέσσερις ώρες σε μια κηδεία που απ’ ότι ενημερώθηκα το φέρετρο άνοιξε κάποια στιγμή. Δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Ή ακόμη το πώς αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν».

Πρόεδρος: Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα σε σημείο ανεξέλεγκτο, έχει την ίδια ικανότητα να τιθασεύσει τα συναισθήματα του;

Μάρτυρας: Μπορεί κάποιος να το χειριστεί αν το επιθυμεί. Μπορεί να ελέγξει, αλλά υπάρχει η τάση εκδίκησης. Το μέγεθος της εκδίκησης εναλλάσσεται….Βλέπω την τάση να χρησιμοποιεί το παιδί. Είναι κακοποίηση να το βάζει πάνω στην άψυχη μητέρα και να κάθεται τέσσερις ώρες στην κηδεία της. Το παιδί αντιλαμβάνεται κάτι. Η σκέψη είναι: «Δεν με ενδιαφέρει αν πονάει. Δεν με ενδιαφέρει αν το παιδί καίγεται από τον ήλιο, είναι η προέκταση μου, είναι δικό μου, μου, μου. Δεν με ενδιαφέρει».

Η μάρτυρας χαρακτήρισε το θάνατο της Καρολάιν «θάνατο διαρκείας» και κατέληξε:

«Δεν ήταν ένα πιστόλι. Δεν τον ένοιαζε τίποτα. Λείπει απόλυτα το συναίσθημα. Πουθενά ούτε για τη γυναίκα του, ούτε για το παιδί του, ούτε για το σκύλο».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook