Γλυκά Νερά: Τα μηνύματα του 32χρονου συζυγοκτόνου στα ΜΜΕ

γλυκά-νερά-τα-μηνύματα-του-32χρονου-συζ-1239198
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απευθείας και άμεσα απαντούσε με μηνύματα στα ερωτήματα των δημοσιογράφων ο δράστης της φρικτής δολοφονίας των Γλυκών Νερών, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος ήταν στο διαδίκτυο τις περισσότερες ώρες της ημέρας παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τους τρόπους που αυτές μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη.

Προσεκτικά διατυπωμένες απαντήσεις

Ο 32χρονος πιλότος, στα μηνύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα, έδινε συγκροτημένες, ευγενικές απαντήσεις, διατυπωμένες πολύ προσεκτικά.

«Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε προς την σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια. Κάποιοι αξιωματικοί έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Και τα εγκληματολογικά εργαστήρια το ίδιο, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό χωρίς αναλυτικό έλεγχο.

Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου», απαντούσε στις 19 Μαΐου ενώ, λίγο αργότερα την ίδια μέρα, μετά από ερώτηση του Mega, αν ήθελε να μεταφερθεί κάτι εκ μέρους του η απάντησή του ήταν η εξής: «Ξέρω πόσο θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς και όλος ο κόσμος,. Είναι απίστευτη η στήριξη που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες.

Πολλά στοιχεία ή λεπτομέρειες για την έρευνα βλέπετε ότι δεν έχω πει δημόσια, καθώς μου έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση να μην μεταφέρω τίποτα που θα μπορούσε να ζημιώσει ή να μπερδέψει την έρευνα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και ακόμα και σε εμένα φτάνει ένα μικρό ποσοστό που έχει αξία, γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Ευχαριστώ και πάλι».

Οι αντιφάσεις που κίνησαν τις πρώτες υποψίες και η «εμπορικότητα» του θέματος

Στις 21 Μαΐου, όταν άρχισε να ακούγεται ότι ο ίδιος είχε πέσει σε αντιφάσεις στην αρχική του κατάθεση, και μετά από ερώτηση για κάποια πρώτα, ελάχιστα ευρήματα αλλά και της εξαφάνισης των καμερών ασφαλείας από το σπίτι που έμενε με την άτυχη σύζυγό του, ο Αναγνωστόπουλος απάντησε: «Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν είδηση είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα.

Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω, γιατί έτσι γίνεται πάντα». Εντύπωση προκαλεί και η αναφορά του συζυγοκτόνου πιλότου στην «εμπορικότητα» της δολοφονίας.

«Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα προσπαθεί η είδηση να πιαστεί απ’ όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να πουλάει. Γι’ αυτό και δεν μού κάνει εντύπωση. Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το ρεπορτάζ τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία, λίγες ώρες μετά τη ληστεία», απάντησε γραπτώς σε σχετική ερώτηση.

Η αναφορά στην «επιλόχειο κατάθλιψη» και η σύμβουλος ψυχικής υγείας

Στις 24 Μαΐου ο δράστης, ο οποίος απέφευγε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους δημοσιογράφους, υπερασπίστηκε και τη σύμβουλο ψυχικής υγείας που επισκεπτόταν με τη σύζυγό του, λέγοντας ότι η αιτία των επισκέψεών τους σε αυτήν, ήταν η επιλόχειος κατάθλιψη.

«Πηγαίναμε πάντα μαζί με τη γυναίκα μού μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. Όποια γυναίκα το έχει ζήσει, ξέρει. Είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει. Η Καρολάιν είναι δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια τη δική μου και της ψυχολόγου, και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας», αναφέρει στην επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους.

Όλο και πιο χειριστικός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όσο περνούσαν οι μέρες και οι υποψίες όλων στρέφονταν προς αυτόν, γινόταν και πιο χειριστικός, μεταφέροντας ότι θα απαντήσει στα ερωτήματα, αρκεί τα όσα λέγονται να μεταφέρονται ως πηγές γιατί οι δηλώσεις του είχαν αρχίσει να παρεξηγούνται. Επιπλέον, επισήμανε ότι η αστυνομία δεν τού επέτρεπε πλέον την επικοινωνία με τα μέσα.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι προσπαθούσε να ηρεμήσει, να φροντίσει την 11 μηνών κόρη του και να βρει κουράγιο να μετακομίσει από το σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Την Τρίτη το πρωί η απολογία

Ο 32χρονος δράστης έλαβε προθεσμία μέχρι την Τρίτη να απολογηθεί την καθ’ ομολογία γυναικοκτονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο πιλότος έφτασε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος προσήλθε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Ο 32χρονος έφτασε συνοδεία της αστυνομίας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, δεμένος πισθάγκωνα και υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook