Γλυκά Νερά: Παραπέμπεται σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

γλυκά-νερά-παραπέμπεται-σε-δίκη-ο-μπάμ-1315658

Η ώρα της κρίσης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο πλησιάζει καθώς, ομόφωνα, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμά τους, τον παραπέμπουν να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά.

Ο 34χρονος πιλότος θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για δυο πλημμελήματα που αφορούν στην ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Επτά περίπου μήνες μετά την αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης κοπέλας η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία για να κριθεί από την δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί, πλέον, θεωρείται θέμα χρόνου ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της δίκης η οποία εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί τους πρώτους μήνες του 2022..

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου στο παραπεμπτικό βούλευμα τους υιοθέτησαν την πρόταση- καταπέλτη του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη ο οποίος αναφερόμενος στον κατηγορούμενο έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που έδρασε «πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενος» ενώ χειραγωγούσε και ήλεγχε την νεαρή σύζυγο του.

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός αποδομεί τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι ο θάνατος της Καρολάιν ήταν επί της ουσίας ατύχημα, ενώ σημειώνει ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία «σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθάσευτου φρονήματος του κατηγορουμένου , της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του».

Ο εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό του δίνει έμφαση στην μεθοδικότητα με την οποία κινήθηκε ο κατηγορούμενος για να καλύψει τα ίχνη του λέγοντας χαρακτηριστικά πως έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και ψυχολογική στήριξη για να ξεπεράσει τη θλίψη του.

Ο κ. Νούλης στην πρόταση του αναφέρεται στην «από μέρους του (σ.σ. κατηγορούμενου) ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψεύδους σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών.

Περαιτέρω δε υποστήριξη της κατασκευής αυτής από προσχεδιασμένες παραπειστικές κινήσεις προς τούτο την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για την διατήρηση της θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του».

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται με λεπτομέρειες στο σκηνικό που «στήθηκε» στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών από τον κατηγορούμενο με στόχο να ξεφύγει από τις αρχές χρησιμοποιώντας ακόμη και την κόρη τους.

«Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους.

Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών.» αναφέρει ο εισαγγελέας ενώ περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο ο 34χρονος πιλότος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την Καρολάιν ενώ εκείνη κοιμόταν. Μάλιστα, αναφερόμενος στο θύμα μιλά για έναν «αγωνιώδη θάνατο».

«Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή στενάρος προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό.

Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης» περιγράφει ο εισαγγελέας στην πρόταση του.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook