Γλυκά μπριός γεμιστά

γλυκά-μπριός-γεμιστά-1001927

Υπέροχα γλυκά μπριός γεμιστά με σοκολάτα. Αφράτα και φανταστικά, ιδανικά για πρωινό. Τα παιδιά τα λατρεύουν!

Προετοιμασία: 0:20′ Μαγείρεμα: 0:20′ Εύκολη Μερίδες: 12

Υλικά 

500 γραμ. αλεύρι σκληρό

1 κοφτό κ.γλ αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξερή

3 κ.σ ζάχαρη

130 γραμ. λιωμένο βούτυρο

5 αυγά χτυπημένα

12 κομμάτια σοκολάτας (τετράγωνα)

διάλυμα αυγού

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη για τα γλυκά μπριός. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν και έπειτα στη δυνατή για 10΄, έως ότου γίνει η ζύμη απαλή και ελαστική.

Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί.

Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη στον πάγκο. Κρατάμε στην άκρη 200 γραμ. ζύμης και την υπόλοιπη τη χωρίζουμε σε 12 μπάλες όμοιες. Λαδώνουμε φορμάκια ατομικά για μπριός ή μίας χρήσεως.

Κάνουμε πιο πλατύ κάθε μπαλάκι ζύμης με τα χέρια μας. Ακουμπάμε στο κέντρο ένα καρέ σοκολάτας. Κλείνουμε σαν πουγκί για να σφραγίσουμε τη σοκολάτα.

Τοποθετούμε την μπαλίτσα μπριός στη λαδωμένη θήκη. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

Με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε 12 μπαλίτσες. Αλείφουμε τα γεμιστά μπριός με διάλυμα αυγού στην κορυφή, κάνουμε δάχτυλα και ακουμπάμε από μία μπαλίτσα ζύμης. Αλείφουμε ξανά με το διάλυμα αυγού. Αφήνουμε τα μπριός σε ζεστό σημείο για 30΄να διπλασιαστούν.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, για περίπου 20΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook