Γκριμάλντι: ΑΝΕΚ και Attica αν γίνουν «ευκαιρίες», ενδιαφέρομαι… | Photos

γκριμάλντι-ανεκ-και-attica-αν-γίνουν-ευκαι-932949

Δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις, τόσο στην ελληνική ακτοπλοΐα, όσο και στο ελληνικό λιμενικό σύστημα ο ισχυρός άνδρας του Grimaldi Group, Εμανουέλε Γκριμάλντι, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, στο περιθώριο του Ευρωμεσογειακού συνεδρίου της Grimaldi Group στη Giardini Naxos της Σικελίας (XXIII Euromed Convention From Land to Sea, by the Grimaldi Group).

Ο Γκριμάλντι, μίλησε για προφανές συμφέρον του ομίλου του να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αξιοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου που, όπως ανέφερε, διακινεί σχεδόν ένα εκατ. επιβάτες με τα πλοία της Minoan Lines και χιλιάδες φορτηγά.

“Αν γίνουν ευκαιρίες ενδιαφέρομαι», δήλωσε για την ενδεχόμενη εξαγορά των ακτοπλοϊκών, ΑΝΕΚ και Attica. «Πρώτα όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν πωλούνται και δεύτερον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θέλουν εξαγορά από πλοιοκτήτη-επενδυτή ή από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο…» τόνισε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι.«Στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες στις μεταφορές. Η εταιρεία μας έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα», είπε ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου, ενώ αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει με τον υπουργό Ναυτιλίας, οποίος του δήλωσε ότι επιθυμεί να προσελκύσει σοβαρές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Με δεδομένο ότι Υπουργός είναι από την Κρήτη – και φαντάζομαι γνωρίζει την Minoan Lines – θα πρέπει να ενδιαφέρεται πολύ. Άλλωστε οι περισσότεροι εργαζόμενοι των Μινωικών είναι Κρητικοί», κατέληξε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι.

Το πρωί της Παρασκευής, ξεκίνησε τις εργασίες του το Ευρωμεσογειακό συνέδριο της Grimaldi Group στη Giardini Naxos της Σικελίας (XXIII Euromed Convention From Land to Sea, by the Grimaldi Group).Στο συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 700 κορυφαίοι εκπρόσωποι εταιρειών από τους κλάδους των χρηματοοικονομικών, των μεταφορών, των logistics και της ναυτιλίας από όλα τα μέρη του κόσμου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος που απασχολούν τον κλάδο όπως αυτά της ενεργειακής απόδοσης, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και τις ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης στις θαλάσσιες μεταφορές.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Εμανουέλε Γκριμάλντι, δήλωσε ότι η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά εφαρμογής περιβαλλοντικών πολιτικών για την εταιρεία Grimaldi Group.Μακροχρόνια έχουμε ένα όνειρο να πραγματοποιήσουμε. Την πλοήγηση σε μηδενικούς ρύπους ώστε η μεταφορές των προϊόντων να μην έχουν καμιά περιβαλλοντική επίπτωση για τον πλανήτη μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια (10) το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ομάδας συνεχώς αναβαθμίζεται.

Μόνο τα τελευταία δύο (2) χρόνια έχει μεταφέρει 17% περισσότερο φορτίο, καταναλώνοντας κατά 2% λιγότερα καύσιμα ανά μίλι, εκπέμποντας λιγότερο καυσαέριο ανά φορτίο και μίλι.

Για το σκοπό αυτό η Grimaldi Group προγραμμάτισε μεγάλες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη για την προστασία του περιβάλλοντος και επιβεβαίωσε την μεγάλη της δέσμευση να συνεχίσει στην εφαρμογή τέτοιων πολιτικών για την προστασία του πλανήτη.Εν κατακλείδι, η Grimaldi Group έχει υγιείς φιλοδοξίες και αισθάνεται ότι το μέλλον είναι στα χέρια της. Αυτό ξεκάθαρα αντανακλάται στο νέο μεγάλο περιβαλλοντικό της πρόγραμμα.

O Διευθύνων Σύμβουλος Εμανουέλε Γκριμάλντι δήλωσε: «Επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε την οικονομική δύναμη να επιδιώξουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα».

Αναφορικά με την εταιρεία Minoan lines δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Minoan είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που επένδυσε σε συστήματα καθαρισμού καυσαερίων. Έχει μηδενικά χρέη, ρευστότητα, πάγια περιουσιακά στοιχεία ώστε να έχει ένα σταθερό μέλλον και να είναι έτοιμη να επιλέξει ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν στην ελληνική ναυτιλιακή αγορά».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γκριμάλντι: ΑΝΕΚ και Attica αν γίνουν «ευκαιρίες», ενδιαφέρομαι… | Photos

  1. ΚουμπαροΛία εγω ξέρω οτι οπως και πέρυσι έτσι και φέτος με το που πέρασε το καλοκαιράκι μας την έκανε ο μπαγάσας ο Εμμανουελ, για να γλιτώσει τη χασούρα του χειμώνα. Τον Δεκέμβρη θα πάρει και άλλη παράταση (να το θυμάστε) και τον Μαη που θα παχύνουν οι μύγες και θα υπάρχει κίνηση θα επανέλθει ως σωτήρας του νησιού. ο νοών νοείτω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook