Γκρατέν με μπρόκολο και τυριά

Ένα νόστιμο πιάτο για κάθε χειμωνιάτικο τραπέζι. Συνοδεύστε με μία πλούσια σαλάτα

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:15 ‘Χρόνος μαγειρέματος:50’ Έτοιμο σε:1:5

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
1 κιλό μπρόκολο καθαρισμένο, σε μπουκετάκια
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
200γρ. κασέρι τριμμένο
200γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει. Αδειάζετε μέσα το γάλα και ξεκινάτε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει σε μια απαλή μπεσαμέλ.

Αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τα τριμμένα τυριά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεματάτε το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Το σουρώνετε, το βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι στριμωχτά, το περιχύνετε με την μπεσαμέλ και το ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου και μέχρι να κάνει από πάνω μια χρυσή κρούστα.

Το βγάζετε το αφήνετε να χλιαρέψει και το κόβετε σε μερίδες. Το σερβίρετε χλιαρό στα πιάτα.

Tips
Αντί για σκέτο μπρόκολο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από κουνουπίδι και μπρόκολο ή σκέτο κουνουπίδι.

olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ