Γκίκας: “Μετά τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες” | Video

Ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μίλησε στο Open και αναφέρθηκε στα διάφορα πάρτι που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως στη Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για μια εξέλιξη, που προκύπτει από την κόπωση της νεολαίας, η οποία «έχει κουραστεί» και «θεωρεί πως είναι άτρωτη».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι, ώστε να γίνει άνοιγμα με επιτυχία.

«Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε πως «μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει».

Επίσης, όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά το Πάσχα.

«Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες», δήλωσε στη συνέχεια.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ