Γκίκας: Δεν αποκλείονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα στην Κρήτη – Από ποιον παράγοντα θα κριθούν

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την μεγάλη διασπορά που παρουσιάζει ο κορoνοϊός στην περιφερειακή ενότητα του Ρεθύμνου.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορoνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, η διασπορά εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές της ενδοχώρας και λιγότερο στον αστικό ιστό του Ρεθύμνου ενώ παρόμοιά φαίνεται να είναι η εικόνα για την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Χαρακτήρισε αναμενομένη την αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη τονίζοντας ότι την πιθανότητα νέων μέτρων θα την κρίνουν οι νοσηλείες στις κλινικές covid και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού οι οποίες και εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλές.

Διασκέδαση -εστίαση

Είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να αναθεωρηθεί από τους ειδικούς όσον αφορά το πλαίσιο της λειτουργίας της σύμφωνα με τον κ. Γκίκα.

Πιθανότητα για lockdown

Προς το παρόν ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, απέκλεισε το ενδεχόμενο για ένα lockdown τύπου χειμώνα ωστόσο τόνισε ότι θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Κατασκηνώσεις

Αναφορικά με το θέμα των κατασκηνώσεων κ. Γκίκας ανέφερε, ότι “δεν πρέπει να ενοχοποιούμε τα παιδιά σαν φορείς του ιού, δεν οδηγούν την διασπορά, μεταφέρουν τον ιό, αρρωσταίνουν λιγότερο ή σχεδόν καθόλου και για αυτό προσπαθούμε να έχουμε testing πριν και μετά που θα μπούν στις κατασκηνώσεις.

Θα ήταν προτιμότερο πάντως να γίνονται rapid test πριν την είσοδο των παιδιών στις κατασκηνώσεις και θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται μέχρι στιγμής όλα τα απαραίτητα μέτρα”.

neakriti.gr 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ