Γκάφα Θεοχάρη στο BBC: Δεν γνώριζε τον αριθμό των κρουσμάτων στα νησιά

γκάφα-θεοχάρη-στο-bbc-δεν-γνώριζε-τον-αρι-1089931

Μια ιδιαιτέρως αμήχανη στιγμή είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο BBC News, για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσουν από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα 7 ελληνικά νησιά, εν μέσω φόβων σχετικά με την αύξηση των περιπτώσεων κορoναϊού.

Ο υπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC, αν στα 7 ελληνικά νησιά που αφαιρέθηκαν από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι λιγότερα από 20, αριθμό που έχει θέσει ως όριο η Βρετανία.

Ο κ. Θεοχάρης δίστασε ακούγοντας την ερώτηση και απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας ότι «δεν έχω μαζί μου τον ακριβή αριθμό» και πως «θα επανέλθω με αυτό».

Η δημοσιογράφος του BBC επέμεινε στην προσπάθειά της να κατανοήσει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης ρωτώντας τον υπουργό Τουρισμού αν τα κρούσματα είναι λιγότερα από 20 ανά 100.000 κάτοικοι στα 7 ελληνικά νησιά με τον Χάρη Θεοχάρη να απαντά «σε πολλά απ’ αυτά τα νησιά είναι λιγότερα».

Μετά την απάντησή του, ο υπουργός Τουρισμού κλήθηκε να σχολιάσει το γιατί αφού είναι λιγότερα τα κρούσματα από το όριο που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να μπαίνουν οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ’ αυτά νησιά σε καραντίνα. Ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε να πάρει θέση αναφέροντας ότι «δεν θα σχολιάσω τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook