Γκάφα ή σκοπιμότητα; Το μοναδικό ξενοδοχείο που θα μείνει ανοικτό στα Χανιά, είναι… κλειστό εδώ και χρόνια | Photos

γκάφα-ή-σκοπιμότητα-το-μοναδικό-ξενοδ-1017060

Προβληματισμός επικρατεί στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για τις πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση αναφέρει πως πρόκειται για την λίστα με τα 50 πρώτα ξενοδοχεία που θα παρέχουν κατάλυμα -όπου είναι αναγκαίο-, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μέσα στη λίστα λοιπόν, με τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοικτά – και σύμφωνα με τις οδηγίες, εκτός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα είναι ένα ανά Περιφερειακή ενότητα προς το παρόν -, ενημερωνόμαστε και για τα ξενοδοχεία που θα είναι ανοικτά στην Κρήτη (κλικ στην εικόνα για άνοιγμα):

Στα Χανιά, η μονάδα που θα παραμείνει ανοικτή, σύμφωνα με τη λίστα του Υπουργείου Τουρισμού, είναι το ξενοδοχείο «ΛΑΤΩ», στην οδό Ιωνίας στο κέντρο της πόλης, μόλις μερικά μέτρα από το ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ωστόσο του zarpanews.gr, το εν λόγω ξενοδοχείο είναι… επτασφράγιστο, με σημάδια εγκατάλειψης, αρκετών χρόνων… Τρανταχτή απόδειξη, οι παρακάτω φωτογραφίες:

Εντωμεταξύ, η πρότερη πληροφόρηση από τους κύκλους του Υπουργείου, έκανε λόγο για τη λειτουργία ενός άλλου ξενοδοχείου στα Χανιά, ονόματι «Irene Hotel» στη Νέα Χώρα (δείτε ΕΔΩ), ωστόσο η επίσημη λίστα με τα ξενοδοχεία αναφέρει το παραπάνω ως αυτό που θα λειτουργεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν 3 Χανιώτικες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με μέριμνα της Ένωσης Ξενοδόχων. Θα έπρεπε να έχει δηλωθεί ξενοδοχείο το οποίο ήταν ανοικτό, ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις και να ανοίξουν άλλες για να εξυπηρετήσουν πολίτες, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο οποίος ωστόσο δήλωσε άγνοια για τη διαδικασία που τηρήθηκε.

Τα ενδεχόμενα στην περίπτωση αυτή είναι δύο: είτε ότι εκ παραδρομής επελέγη λάθος μονάδα (αν υποθέσει κανείς ότι τα έτερα 2 από τα 3 ξενοδοχεία στην Κρήτη, είναι συνώνυμα), είτε ότι οι διαδικασίες επιλογής των ξενοδοχείων από το Υπουργείο, μάλλον πως δραστηριοποιήθηκαν σε… «θολό τοπίο».

Εν αναμονή επίσημης απάντησης, που θα ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει…

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook