Γηροκομείο στα Χανιά: Οι εισαγγελείς ξεσκονίζουν τις διαθήκες 3 ηλικιωμένων

γηροκομείο-στα-χανιά-οι-εισαγγελείς-ξ-1213088

Στην παραχώρηση τριών ακινήτων από τροφίμους του γηροκομείου των Χανίων εστιάζει η

Δικαιοσύνη – Τι καταγγέλλει ο γιος 80χρονου που έφυγε από τη ζωή τρεις εβδομάδες μετά την εισαγωγή του στο ίδρυμα

«Θολές» κληρονομιές και εξουσιοδοτήσεις για ψιλή επικαρπία σε ακίνητα ερευνούν πλέον οι Αρχές στην Κρήτη, στην υπόθεση του γηροκομείου με τους δεκάδες ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων. Σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν κληρονομιές τροφίμων του οίκου ευγηρίας, οι οποίοι τουλάχιστον φαινομενικά δεν είχαν νόμιμους κληρονόμους, επεκτείνονται πλέον οι έρευνες για το γηροκομείο- «κολαστήριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παραχωρήσεις ακινήτων (δύο σπίτια

και ένα αγροτεμάχιο) σε συγκεκριμένα πρόσωπα από ηλικιωμένους τροφίμους του γηροκομείου, οι οποίοι κατέληξαν μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ηλικιωμένη γυναίκα τρόφιμος του γηροκομείου κληροδότησε αγροτεμάχιο στην Εκκλησία, σε συγκεκριμένο όμως πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει σχέση με τον οίκο ευγηρίας, που πλέον βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Παράλληλα διαπιστώθηκε από τη μέχρι τώρα έρευνα ότι η αξία ακινήτου, που επίσης κληροδοτήθηκε από τρόφιμο του γηροκομείου, ήταν άνω των 100.000 ευρώ και στα επίσημα έγγραφα φαίνεται πως πουλήθηκε σε offshore εταιρεία έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

Ολα αυτά έχουν μπει στο ερευνητικό «κάδρο» των Αρχών, ενώ έχει ζητηθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης να ανοίξουν όλες οι διαθήκες των ανθρώπων που πέθαναν τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν παραχωρηθεί ακίνητα απευθείας στο γηροκομείο, είτε σε ανθρώπους που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνδέονται με

τον υπό έρευνα οίκο ευγηρίας

Σοκάρουν οι αναφορές

Στο μεταξύ, τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόσο από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν στο γηροκομείο, όσο και από πρώην εργαζομένους, πραγματικά συγκλονίζουν για τις άθλιες συνθήκες που βίωναν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι, αλλά και τα βασανιστήρια στα οποία φέρεται να τους υπέβαλαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του γηροκομείου, η οποία μέσω του δικηγόρου της αρνείται τα πάντα και μιλά για σκευωρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο γιος ενός τροφίμου του οίκου ευγηρίας προτίθεται να καταθέσει, μέσω του δικηγόρου του, υπόμνημα στις δικαστικές Αρχές, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του ηλικιωμένου πατέρα του. Ο 50χρονος άνδρας υποστηρίζει ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε πάει τον 80χρονο πατέρα του στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Ο 80χρονος ήταν λειτουργικός και σε καλή κατάσταση παρά την ηλικία του, πλην όμως ο γιος και η νύφη του, λόγω αυξημένων εργασιακών υποχρεώσεων, δεν μπορούσαν να τον προσέχουν. Παράλληλα, ήθελαν να έχει παρέα, ώστε να αισθάνεται κοινωνικά ενεργός, και απευθύνθηκαν στο γηροκομείο, για το οποίο, μάλιστα, είχαν πάρει πολύ καλές συστάσεις…

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο γιος του 80χρονου, μετά από περίπου τρεις εβδομάδες που πήγε ο ίδιος στον οίκο ευγηρίας προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του, αρχικά του έφεραν κάποιες αντιρρήσεις. Επειδή, όμως, επέμενε και μάλιστα με τρόπο έντονο, του επέτρεψαν τελικά να τον δει.

Ο 50χρονος μόλις αντίκρισε τον πατέρα του τα έχασε, καθώς είδε έναν άνθρωπο αδυνατισμένο, ξαπλωμένο στο κρεβάτι και ανίκανο να σηκωθεί, ενώ παράλληλα έδειχνε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον.

Ο ηλικιωμένος με δυσκολία αναγνώρισε τον γιο του. Μάλιστα, και σύμφωνα με τις

ίδιες πηγές πληροφόρησης, ο 50χρονος φέρεται να διαπίστωσε πως οι κόρες των ματιών του πατέρα του είχαν διασταλεί, κάτι που ευθέως παραπέμπει στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων και ισχυρών ηρεμιστικών. Και όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, για έναν άνθρωπο που, σύμφωνα με τον γιο του, ήταν δυνατός και λειτουργικός, παρά τα 80 του χρόνια.

Μετά την εικόνα που αντίκρισε, ο 50χρονος διαμαρτυρήθηκε στη διεύθυνση του γηροκομείου και τους είπε πως σε δύο ημέρες θα πήγαινε για να πάρει από εκεί τον πατέρα του. Ολα, όμως, άλλαξαν ένα 24ωρο μετά την επίσκεψή του, καθώς τον ενημέρωσαν από το ίδρυμα πως ο πατέρας του, συνεπεία καρδιακού επεισοδίου, είχε χάσει τη ζωή του.

Αρχικά τους πίστεψε, καθώς ο 80χρονος είχε ένα μικρό πρόβλημα με την καρδιά του, όχι όμως τέτοιου βαθμού ώστε να επιφέρει τον θάνατο. Για τον λόγο αυτό, τότε ο 50χρονος δεν κινήθηκε εναντίον του γηροκομείου.

Τώρα, όμως, μετά τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων και ο ίδιος πια διατηρεί τις αμφιβολίες του για τον θάνατο του πατέρα του και πλέον μέσω του δικηγόρου του στην Κρήτη είναι έτοιμος να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

5 thoughts on “Γηροκομείο στα Χανιά: Οι εισαγγελείς ξεσκονίζουν τις διαθήκες 3 ηλικιωμένων

  1. σαπιλα. μερικοι νομιζουν οτι οι νεκροι δεν μιλουν, ομως αν πεσουν σε σοβαρη αστυνομικη ερευνα την πατησανε. εχουμε να δουμε πολλα ακομη.

  2. καλο θα ειναι να μην πηγαινουμε τους δικους μας σε τετοια ιδρυματα, αμα δεν μπορουμε εμεις σιγουρα οι αλλοι δεν μπορουν περισσοτερο. Αφηστε τα γεροντακια να αποθαινουν στα σπιτια τους οσο δυσκολες και αν ειναι οι συνθηκες, στο σπιτι τους υποφερουν λιγοτερο ψυχικά, σε οποια κατασταση και αν ειναι.

  3. Ο κυριος Καλογερης θα έπρεπε να έχει στείλει στα σπίτια τους τους ελεγκτές. Αλλα μάλλον περιμένει να φάει το πιλάφι πρώτα.
    Αυτός ο δικηγόρος ο σφακιωτακης πολύ ιδιαίτερη φάτσα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook