Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά | Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις κατά των ενταλμάτων σύλληψης

γηροκομείο-κολαστήριο-στα-χανιά-απ-1379419

Το Συμβούλιο του Πλημμελειοδικείου Χανίων απέρριψε τις ενστάσεις που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των προφυλακισμένων κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους για την υπόθεση της δομής ηλικιωμένων της Αγίας Σκέπης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, το Συμβούλιο δέχθηκε την εισήγηση της αρμόδια Εισαγγελέως και απέρριψε το αίτημα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ακυρωθεί η μέχρι στιγμής διαδικασία και να ξεκινήσει από την αρχή.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Χανίων, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Εφετών, προκειμένου να πετύχουν την ακύρωση των συλλήψεων.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής και οι δύο γιατροί (ψυχίατρος και γενικός ιατρός) του Γηροκομείου, ενώ ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκαν οι δυο νοσηλευτές και ο διοικητικός υπάλληλος που επίσης είχαν συλληφθεί.Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα ακόμα 29 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων συμβολαιογράφοι αλλά και υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας Χανίων, υπό τον έλεγχο της οποίας υποτίθεται πως λειτουργεί μέχρι και σήμερα η Μονάδα.

Τα αδικήματα αφορούν τους θανάτους συνολικά 30 ηλικιωμένων και την απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 8, ενώ οι συνολικοί θάνατοι που καταγράφηκαν μετά την έρευνα των Αρχών στο ίδρυμα ανέρχονται στον ιλιγγιώδη αριθμό των 293 μέσα σε διάστημα μόλις έξι ετών (από το 2015 ως το 2021).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook