Γιούνκερ: Συνάντησα τον Βαρουφάκη μόνο για 10 λεπτά κι αυτός γράφει βιβλίο!

Υπερήφανος που μπόρεσε να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, χωρίς να παραλείπει να αφήνει αιχμές για πρόσωπα όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Συνάντησα τον Βαρουφάκη για μόνο δέκα λεπτά. Αλλά αυτό του δίνει την ευκαιρία να γράφει βιβλία και βιβλία και βιβλία. Αλλά δεν ήταν εκεί. Δεν έπαιξε κανέναν ρόλο», λέει ο πρόεδρος της Κομισιόν σε εκτενή του συνέντευξη στο New Europe, μιλώντας για τη θητεία του στο τιμόνι της Κομισιόν.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχεται ότι «η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη υπόθεση που έπρεπε να αντιμετωπίσω, επειδή ορισμένα κράτη-μέλη -και όχι τα μικρότερα -μας είπαν ότι αυτό δεν θέμα της Κομισιόν». Αντίθετα, προσθέτει, τα κράτη-μέλη υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από τα κράτη-μέλη.

«Το αρνήθηκα, επειδή θεωρώ ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη, είμαστε αρμόδιοι να προστατεύσουμε το γενικό συμφέρον της ΕΕ, έπρεπε να ηγούμαστε του παιχνιδιού και το κάναμε με επιτυχία. Γιατί το 2015, δεν ήθελα να αποβληθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη ούτε για ένα δευτερόλεπτο, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο», τονίζει ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι είναι περήφανος που κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, δίνοντας έμφαση στη σημασία των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιούνκερ υπερασπίζεται το κόστος της επιλογής του να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ «εξαιτίας του ελληνικού λαού. Μου αρέσει το Ελληνικό έθνος για πολλούς λόγους και μου αρέσουν οι Έλληνες επειδή αν και τιμωρήθηκαν για λάθη των Ελληνικών κυβερνήσεων των περασμένων δεκαετιών, δεν έχασαν ποτέ την αξιοπρέπειά τους».

Πρωτο Θεμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ