Γιορτή παιδικού βιβλίου: Επτά Χανιώτισσες συγγραφείς συμμετείχαν σε πρωτότυπη δράση | Photos

γιορτή-παιδικού-βιβλίου-επτά-χανιώτι-1415585

Την Κυριακή 3 Απριλίου στο Κήπος Καφέ, έλαβε χώρα μια πρωτότυπη δράση για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Επτά Χανιώτισσες συγγραφείς παρουσίασαν διαδραστικά τα βιβλία τους στο παιδικό κοινό.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης οι συγγραφείς: Μαρίνα Πλουμπή, Η τελευταία γουλιτσα εκδ. Sweet Serendipities. Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, Το αρχηγείο, εκδ. Βιβλιοσκόπιο. Δήμητρα Πενταράκη, Ένας δράκος διαφορετικός, εκδ. Ραδάμανθυς. Δέσποινα Τζιάκη, Άνοιξη παντού, εκδ . Κίτρινο Πατίνι. Δώρα Ανδρεαδάκη, Νεραϊδουλες…γύρω μου, εκδ. Διάπλαση. Αργυρώ Μουντάκη, Μυστικά με τον μπαμπά, εκδ Διάπλαση. Άρτεμις Πλανάκη, «Το ημερολόγιο του Μανούσου» από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να εορταστεί από εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Υπήρξαν πολλές δραστηριότητες πέραν της αφήγησης χωριων των βιβλίων από την κάθε συγγραφέα.

Τα παιδιά στην ολοήμερη αυτή δράση γνώρισαν νέα βιβλία, ζωγράφισαν ,έκαναν κατασκευές, συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι και γνώρισαν την τοπική ιστορία με πρωτότυπο τρόπο. Η αρωγή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη δράση αυτή του 1ου πειραματικού Γυμνασίου Χανίων ήταν σημαντική, αφού διοργανώθηκε υπό την αιγίδα τους.

Οι συγγραφείς εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό σε αυτή τη δράση.

Η κυρία Άρτεμις Πλανάκη, φιλόλογος και συγγραφέας, η οποία συμμετείχε στην εν λόγω δράση ανέφερε τα εξής: «Ήταν μια πολύ όμορφη συγκυρία που ένωσε τα έργα επτά συγγραφέων παιδικών βιβλίων από την πόλη μας. Βιβλία για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά άνοιξαν τις πόρτες επικοινωνίας με το συναίσθημα, τη φαντασία και τα χρώματα που καλό είναι να παραδειγματίζουν όχι μόνο τις παιδικές αλλά και τις ενήλικες ψυχές. Εύχομαι το παιδικό παραμύθι στα Χανιά να συνεχίζει να ανθεί και να καθιερωθούν τέτοιες εκδηλώσεις!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή αφίσα ήταν ευγενική προσφορά των εκδόσεων Διάπλαση.

Την εκδήλωση υποστήριξαν η εικονογράφος που συνεργάζεται με την κ. Άρτεμη Πλανάκη και στα δύο βιβλία της, κ . Λίλα Καλογερή και η θεατρολόγος κ.Στέλλα Αγιασμενάκη που συνόδεψε την κ. Δώρα Ανδρεαδάκη στην παρουσίαση της.

Μακάρι τα Χανιά να έχουν κάθε χρόνο πληθώρα αντίστοιχων δράσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook