Γιώργος Ξανθουδάκης: «Δεν μας κάνουν καλό προεκλογικά οι παρεμβάσεις στους δρόμους, αλλά έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες»

γιώργος-ξανθουδάκης-δεν-μας-κάνουν-κ-865412

Γύρω από τα έργα και τις υποδομές κινήθηκε, όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση του Γιώργου Ξανθουδάκη με τον Δημήτρη Παππά στο ραδιόφωνο του SUPER FM το πρωί της Πέμπτης.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και η πόλη θυμίζει εργοτάξιο, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και εκ νέου υποψήφιο με τον «Δήμο Ενεργών Πολιτών» του Τάσου Βάμβουκα, να εξηγεί το γιατί:

«Τα τελευταία δύο χρόνια η πόλη έχει χτυπηθεί πολύ από τις φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν όλοι οι δρόμοι της πόλης. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και η φθορά που προϋπήρχε επιδεινώθηκε.

Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τη νομοθεσία του 2016 που άλλαξε τον τρόπο που γίνονται οι διαγωνισμοί, έγιναν ηλεκτρονικές, άλλαξαν πολλά πράγματα και χρονικά πήγαμε πολύ πίσω. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον προγραμματισμό που ξεκίνησε 1.5 χρόνο πριν. Ο ΟΤΕ είχε ειδοποιήσει ότι θα έσκαβε όλη την πόλη για το πρόγραμμα με τις οπτικές ίνες, αναγκαστήκαμε να τον περιμένουμε, όπως και τον καιρό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η εκτίμησή μου είναι ότι σαν δημοτική αρχή δεν μας κάνει καλό. Δεν μπορούσαμε όμως να περιμένουμε για το καλοκαίρι και η πόλη να είναι σε αυτή την κατάσταση. Έχουμε όμως ευθύνη απέναντι στους πολίτες και την ασφάλειά τους. 

Υπήρξαν πολλές φωνές αλλά πήραμε την απόφαση να το προχωρήσουμε. Η Τζανακάκη ήταν σε άθλια κατάσταση, κινδύνευαν ζωές. Ακόμη, δρόμοι εντός και εκτός της πόλης έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Για τη Νέα Κυδωνία, που επλήγη το χειμώνα όσον αφορά τις υποδομές της, η χωροταξική πολιτική που δεν υπήρχε την οδήγησε να αναπτυχθεί πολύ άναρχα. Ξαφνικά χτίστηκαν πολλοί πρόχειροι δρόμοι και πάρα πολλές τουριστικές μονάδες, δεν υπήρχαν χώροι για πεζοδρόμια, αποχετεύσεις, όμως δημιουργήθηκαν.»

Όπως φαίνεται, οι παρεμβάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Θα συνεχίσουν να γίνονται αποκαταστάσεις όπου είναι εφικτό, χωρίς να υπάρχει ενόχληση, και το καλοκαίρι. Κυδωνίας, Αναπαύσεως και Βενιζέλου είναι μέσα στην εργολαβία, όμως ίσως δεν προλάβουμε το καλοκαίρι και γίνουν μετά το Σεπτέμβρη, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής. Ο κόσμος είναι λίγο προκατειλημμένος, δεν είναι προεκλογικά πασαλείμματα. Όσον αφορά την ποιότητα των έργων, οι προδιαγραφές ορίζονται από τη νομοθεσία και οι υπηρεσίες του δήμου επιβλέπουν τα έργα. Η υπηρεσία που είχα την τιμή να είμαι προϊστάμενος κάνει πραγματικά κατάθεση ψυχής, έχει αυξημένες αρμοδιότητες και το προσωπικό όλο και λιγοστεύει.

Έργα χωρίς όχληση δεν γίνονται. Δεν είναι όλοι οι εργολάβοι τακτικοί και αξιόπιστοι. Εγώ είμαι από πάνω και βλέπω μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης. Αυτή τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει και το έχει αυτό ανάγκη. Υπάρχει το τελευταίο διάστημα σταθεροποίηση στη χώρα, οι δήμοι θα έχουν περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνουν πάρα πολλά πράγματα.»

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων που θα σχηματίσουν το δημοτικό συμβούλιο:

«Η επόμενη μέρα με τον Κλεισθένη θα είναι πολύ δύσκολη για τι θα κληθούμε να συνεργαστούμε, κάτι που δεν έχουμε μάθει να το κάνουμε. Ο δήμαρχος δεν θα έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θα υπάρξουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στην αρχή αλλά θα αναγκαστούμε να συνεργαστούμε για να πάμε το δρόμο μπροστά.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook