Γιώργος Τοπολιανάκης: Να μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή στα Χανιά

γιώργος-τοπολιανάκης-να-μείνουν-κλει-1162836

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης. Με αφορμή την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, ο κ. Τοπολιανάκης επανέλαβε ότι αυτό βλάπτει τις μικρές επιχειρήσεις και κάλεσε τους εμπόρους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά.

«Και αυτή την Κυριακή θα μείνουμε κλειστά. Την προηγούμενη ήταν ανοικτά 17 καταστήματα, σε σύνολο περίπου 900 και ήταν επιτυχία μας. Το θέμα των Κυριακών το ανακινούν τα μεγάλα καταστήματα, με σκοπό να πάρουν κάποιο μέρος των πελατών που έχουν ελεύθερο χρόνο τις Κυριακές. Αλλά αυτό που λείπει από τους καταναλωτές είναι τα χρήματα, όχι ο χρόνος. Υπάρχει χρόνος μπόλικος για τα ψώνια. Και αν απελευθερωθούν, άλλα επαγγέλματα θα χάσουν, γιατί κόσμος δεν θα μπορέσει να πάει έξω την ημέρα που κανονικά θα ξεκουραζόταν.»

Ο κ. Τοπολιανάκης τόνισε ακόμα ότι είναι τελείως άνισος ο ανταγωνισμός που δημιουργείται από το άνοιγμα τις Κυριακές:

«Το κάνουν οι μεγάλοι, για να μην έχουν δυνάμεις οι μικρές επιχειρήσεις. Δεν μπορεί ο μικρός μαγαζάτορας να δουλεύει επτά μέρες την εβδομάδα και το μεγάλο κατάστημα να κάνει βάρδιες το προσωπικό. Οι Κυριακές είναι αχρείαστες, έχουμε τις παραδοσιακές τρεις που δουλεύουμε, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Κυριακή των Βαΐων. Μετά, πρέπει να ξεχωρίσουμε τις τουριστικές περιοχές, τις επιχειρήσεις που δουλεύουν πέντε μήνες τον χρόνο και εκεί να τελειώσει. Πουθενά στην Ευρώπη, όπου δεν είναι τουριστική περιοχή, δεν λειτουργούν τις Κυριακές τα καταστήματα. Δεν μπορώ να το καταλάβω.»

Ο ΕΣΧ καλεί την Κυριακή αυτή, τα καταστήματα στα Χανιά να είναι κλειστά.

zarpanews.gr

One thought on “Γιώργος Τοπολιανάκης: Να μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή στα Χανιά

  1. Γιωργη, μη λες μλκς! Η Φλωρεντια που προσπαθει να μας φτασει, βεβαια ειμαστε αιωνες μπροστα, ειναι πανω απο τα μισα μικρα μεγαλα ανοιχτα! Βεβαια οι Χανιωτες τα’χουμε κονομησει, Αμερικανους στο τελος του μηνος δεν θελουμε και θα κανουμε μαζωξη στην αγορα, να φυγουνε! Να μην βγαλει 5€ τοι Γιαννιο ο σερβιτορος μπουρμπουαρ που’χε να δουλεψει απο περυσι!
    Εσυ σενα θυμουμαι καλα ειχατε τα Λακοστ και τα Φρεντ Περυ, ανε τα’χετε κονομησει μην ανοιξετε, αφηστε τους αλλους ελευθερους και μην τους επηρηαζεις! Εχουμε δημοκρατια, και σα δε θελει το προσωπικο κατεβαινεις 1-2 ωρες εσυ, σαν σε ενδιαφερει και μετα κατεβαζεις ρολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook