Γιώργος Σταθάκης: «Καμία περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ» – Τι είπε για τον Παύλο Πολάκη

γιώργος-σταθάκης-καμία-περίπτωση-συ-1656651

Για ζητήματα πολιτικής κλήθηκε να απαντήσει ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, έχοντας απέναντί του τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Σταθάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις δύο πλευρές χωρίζει… χάος:

«Καμία περίπτωση μεγάλου συνασπισμού. Είναι χαοτική η διαφορά με τη ΝΔ σε ζητήματα πολιτικής. Εμείς λέμε πολύ καθαρά ότι η σύγκρουση στις εκλογές θα είναι προγραμματική. Εμείς θέλουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος, ΕΣΥ, παιδεία, αυτά που διαλύθηκαν, τα εργασιακά με συλλογικές διαπραγματεύσεις.»

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ πάντα στο πεδίο προγραμματικής συμφωνίας, ενώ χαρακτήρισε «προεκλογική» την ιδέα Ανδρουλάκη για κυβέρνηση με πρωθυπουργό κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Ο χανιώτης πολιτικός ρωτήθηκε και για τον Παύλο Πολάκη και τα όσα είχαν συμβεί με το ενδεχόμενο διαγραφής του και χαρακτήρισε το θέμα λήξαν, αποδίδοντάς το σε λανθασμένους χειρισμούς:«Με το θέμα Χαιρετάκη ο κ. Πολάκης αντέδρασε με έναν τρόπο που δεν είχε και πολύ νόημα, ήταν συλλογική απόφαση. Στο δεύτερο θέμα ήταν εμφανές ότι ήταν εκτός γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, με την προσωποποίηση της αντιπαλότητας. Ήταν δύο λανθασμένοι χειρισμοί, ο κ. Πολάκης τοποθετήθηκε ευθέως και για τους δύο, αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και το θέμα είναι λήξαν.

Όσο για τη ΝΔ, υπερβάλλει κατά πολύ, προσάπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αυριανισμό. Ο κ. Πολάκης έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο του πολιτεύεσθαι και σοβαρές επιτυχίες στη δουλειά που έχει αναλάβει, στην ανάδειξη των φαινομένων διαφθοράς όπως η Νικολάου, ο Πάτσης και άλλα. Δεν στιγματίζει σε τίποτα τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Από την άλλη, ο κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε την κυβερνητική γραμμή για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ η συζήτησε κύλησε σε χαμηλό και πολιτισμένο τόνο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook