Γιώργος Σταθάκης: Περήφανος που συμμετέχω σε μια κυβέρνηση με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα – Φωτογραφίες από το δείπνο με φίλους στα Νωπήγεια

γιώργος-σταθάκης-περήφανος-που-συμμε-880602

Από «ανάκριση» πέρασε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης σε πολιτική συντροφιά στα Νωπήγεια Κισσάμου. Η ομήγυρης προέταξε θέματα διαφάνειας και διαφθοράς στον υπουργό Περιβάλλοντος που σημειωτέον είχε βρεθεί στο επίκεντρο σειράς λιβελογραφημάτων για τη θητεία του στο Πανεπιστήμιο και για το Πόθεν έσχες, για να αθωωθεί πανηγυρικά στη συνέχεια.

Όπως είπε ο Χανιώτης πολιτικός είναι περήφανος που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που σεβάστηκε τις αρχές της διαφάνειας, λειτούργησε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και δεν έχει εγκληθεί από κανένα για υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Μάλιστα αντέτεινε τη θητεία με το παρελθόν όπου η χώρα ζούσε σε ρυθμός SIEMENS και άλλων σκανδάλων που υπονόμευσαν την πορεία της και το πολιτικό σύστημα.

«Το πολιτικό σύστημα του χτες που διεκδικεί παλινόρθωση εγκαλείται για σειρά υποθέσεων όπως η SIEMENS, που καταβαράθρωσαν τη χώρα. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει κάτι μεμπτό για θέματα διαχείρισης δημόσιου χρήματος» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για το ότι συμμετείχε σε ένα σχήμα όπου ήταν «γυαλός» και πρότυπο διαφάνειας και προχώρησε έργα που λίμναζαν επί χρόνια όπως π.χ. το Κτηματολόγιο όπου μάλιστα στο παρελθόν είχαν βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών και καταλογισμών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κανείς δεν μπορεί να εγκαλέσει την κυβέρνηση για θέματα διαφθοράς

«Η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που σεβάστηκε τις αρχές της διαφάνειας, λειτούργησε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και δεν έχει εγκληθεί από κανέναν για υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, είναι τιμή» συνέχισε ο Χανιώτης υπουργός.

Ο γνωστός για την προσήλωσή του στις αρχές της ανοικτής διακυβέρνησης Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε «σκληρές» ερωτήσεις τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι για την κυβέρνηση. Πολλά μπορεί αν πει κανείς, για αβελτηρίες και αστοχίες της κυβέρνησης, τόνισε, αλλά τίποτε για θέματα διαφθοράς. Μάλιστα παρά το ότι όλοι ήταν στο «μικροσκόπιο» συμφερόντων με σειρά φημών και λάσπης, δεν έχει τίποτα κρατηθεί ζωντανό, ακόμη και στον μη φιλικό τύπο. Απόδειξη όπως είπε ότι η κυβέρνηση τουλάχιστον σε αυτό το μέτωπο λειτούργησε «τζάμι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook