Γιώργος Σταθάκης: «Μεγάλο βήμα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, μίζερο το πρόγραμμα της κυβέρνησης»

γιώργος-σταθάκης-μεγάλο-βήμα-το-ευρω-889632

Ως «μεγάλο βήμα» χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για την στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι οι επιχορηγήσεις του Ταμείου θα ευνοήσουν χώρες όπως η Ελλάδα η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υπάρξει πολιτική σύγκρουση, σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι όροι του προγράμματος δεν θα είναι «μνημονιακού τύπου» αλλά «όροι όπως αυτούς που συναντάμε στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Βέβαια πρέπει να δούμε που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση με τους σκληρούς της Ευρώπης»

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης σπάει δύο ταμπού.

«Το πρώτο ότι η κομισιόν δεν μπορεί να δανειστεί χρήματα για λογαριασμό όλων. Το δεύτερο είναι ότι η Κομισιόν αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει ευρωπαϊκού τύπου προβλήματα με ενιαίο τρόπο και όχι με βάση τα εθνικά ποσοστά. Η κρίση στην Ευρώπη έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση» σημείωσε σχετικά.

Παράλληλα, εξαπέλυσε μύδρους για τις πολιτικές της κυβέρνησης στον τομέα των εργασιακών, λέγοντας πως «κάνει λίγα και αργά και με αδιανόητες συνέπειες για τους εργαζόμενους. Είναι μίζερο το πρόγραμμα της κυβέρνησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook